Меню

Ryanair полети от Рим до Сучава

Покажи филтри

Сучава

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Светилището "Хаггадар"

  Това е едно от най-важните арменски светилища в света. Всяка година на 15 август, то се посещава от тълпи поклонници от всички краища на света.

   

 • Музеят на яйцата

  Посетете Музея на яйцата в квартал Itcani. Там се намира и работилницата на Летисия Орловски, която украсява кокоши и щраусови яйца в съответствие с народните традиции и шарките на фантазиите си.

   

 • Разходка из село

  Разходете се из музея на селото. Той се намира в голяма къща, представяща изцяло домакинството и бита на селския живот.

Забележителности на Сучава

До началото на 16-ти век Сучава е била столица на Молдова, а днес е един от градовете в Румъния с най-голям брой исторически сгради, напомнящи за богатото си минало.

Разположена на брега на реката, кулата Трон е била издигната през 14-ти век. Тя е била част от замък, който е изгорен почти до основи два века по-рано. Въпреки всички капризи на времето, част от сградата, включително и кулата са се запазили до днес, като за последно са били реконструирани през 20-ти век.

Градът се гордее с няколко специални места, които са част от православната християнска църква на Северна Молдова и са под опеката на ЮНЕСКО. Най-добре запазен е манастирът "Св. Йоан", който е в доста добро състояние от 16-ти век, когато е издигнат.

Можете да разгледате най-важните забележителности, спирайки се на някоя от компаниите, които организират турове из града. Най-добрата опция е Hello Bucovina Day Tours. Можете да избирате след предложените маршрути или да нагодите един от тях спрямо своите предпочитания и график.

Жителите на Сучава обичат да прекарват много време навън - на площада или сред някой от парковете. При хубаво време обществените пространства се изпълват с хора и детски смях. Когато огладнеете, се сетете за агнешкото или маринованото патешко, които са местен специалитет. Не можете да пропуснете също и типичната румънска скара, включваща апетитни ребърца. Но си оставете място и за някоя местна торта.

Всяко пътуване завършва с търсене на сувенири и подаръци. Подходяща за това е керамичната работилница Marginea, разположена на южния бряг на реката, близо до местния университет Stefana cel Mare. Освен керамичен съд, изработен по местните традиции, в района наоколо ще намерите носии, бижута и други декорации.

Полезна информация за летищата

Рим Сучава

Популярни авиокомпании по маршрут Рим - Сучава