Меню

Ryanair полети от Сучава до Венеция

Покажи филтри

Венеция

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Във водата

  Цената на разходка с гондола не е много ниска (около 20 € на човек), но преживяването е незабравимо. Помнете, че тази цена не е строго фиксирана, а зависи до голяма степен от настроението на гондоладжията.

 • За ранобудните
  За повече от 7 века Mercati di Rialto е търговското сърце на Венеция. Ако искате да купите свежи зеленчуци, плодове или риба, станете рано сутринта, защото по-късно може почти нищо да е останало.
 • Време за Карнавал

  Карнавалът във Венеция може да трае до 180 дни. Тогава т.нар. “maschere“(мъже, носещи маски) обикалят из улиците и ви приканват да се включите в празненствата. Можете също така да видите акробати, разхождащи се по въжета, вързани от камбанарията на църквата Св. Марко до Дворецът на доджите.

Забележителности на Венеция

Венеция е популярна, като един от най-романтичните градове в света. Всяка година стотици двойки се сгодяват насред тесните улички или гондолите на италианския град. Определено това място има някаква магия, с която привлича толкова много любов.

Разхождайки се из града, лесно ще откриете най-добрите забележителности като площад Сан Марко и базиликата Сан Марко, разположена в най-старата част на Венеция. Там са също Palazzo Ducale (с двореца на доджите) и камбанарията, предлагаща зашеметяваща панорамна гледка. Плавайки сред каналите, ще попаднете на Ponte dei Sospiri (Мостът на въздишките) и живописната гледка към Canale Grande.

Ако искате да се почувствате като истински венецианци, прекарайте един ден в барове, наречени "baccro". Посетете различните места из целия ден, за да опитате коктейли Белини, шприц, или gingerino al prosecco (без аромат, оранжево-червен аперитив). Насладете се на местни закуски и предястия (например трамезини), морски дарове или тестени изделия.

Доказано добри ресторанти са Osteria № 1, Osteria del Canson и Osteria Al Pesador. Когато ви се прияде нещо сладко, заложете на сладоледа и ще се убедите, че италианският е най-добрият в света. За студеното сладко изкушение посетете Аляска на улица Larga dei Bari, Gelateria il Doge на улица Dorsoduro или La Mela Verde на улица Fondamenta de l'Osmarin Castello.

Едно от нещата, които си струва да направите, докато сте във Венеция, е да се качите на воден автобус (вапорето). Той ще ви отведе до близките острови на Венецианската лагуна. Сред по-живописните са Мурано, Бурано и Лидо. Първият се състои от седем малки острова, свързани с мостове, също като самата Венеция. Мястото е добре известно не само с красивите и многоцветни фасади на сградите си, но и с дългата традиция в производство на декоративно стъкло. Бурано привлича посетителите си с цветна архитектура и световноизвестната дантела, а Лидо предлага широки пясъчни плажове.

Полезна информация за летищата

Сучава Венеция

Популярни авиокомпании по маршрут Сучава - Венеция