Меню

Wizz Air полети от Скопие до Мюлуз

Покажи филтри

Мюлуз

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Кулата „Белведере“

  Тази 20-метрова кула за наблюдение, разположена на хълма Ребберг, е перфектното място за гледка към целия град. Тъй като градът се намира близо до границите с Германия и Швейцария, при ясно време можете да видите и Шварцвалд и Швейцарските Алпи. 

 • Парк „Салватор“

  Това е най-старият обществен парк в града, намиращ се в източната част на центъра на Мюлуз. Известен е с редките си дървета, като дървесното лале от Вирджиния, кадифения кедър на Калифорния и японското пагода дърво. Богатството на парка е резултат от успешните пътувания на местните предприемачи по време на Индустриалната революция, които носят от всички краища на света различни екзотични растения.

 • Музеите на Мюлуз

  Градът може да не е много голям, но поне седмица ще ви е необходима, за да разгледате внимателно всичките му музеи. Сред тях са още: Музей на текстила, Музей на електричеството, Исторически музей и други.

Забележителности на Мюлуз

Мюлуз е впечатляващ град, който със своите музеи си спечелва титлата „град на изкуството и историята“, дадена му от френското правителство. В миналото е бил значим център в Индустриалната революция, заради което бива наричан френският Манчестър.

„Градът е автомобила“ е най-големият автомобилен музей в света с над 400 класически модела коли. Изложбата „Автомобилно преживяване“ представя историята на автомобила от неговото изобретяване до наши дни. „Автомобилно състезание“ включва състезателни коли назад до 1908 г., а „Автомобилни шедьоври“ е съставен от 80 на брой луксозни превозни средства от периода 20-40-те години на 20-ти век. Специално място е отделено за най-бързата кола в света - Богати Вейрон.

Любителите на железопътния транспорт не бива да се чувстват пренебрегнати, защото има и Град на влака, в който „Платформа на историята“ е посветена на развитието на този вид транспорт в осем периода. „Линията на влака“ описва златната ера на влаковете, която е посочена между периода 1844 г. и 1960 г. „Влакова панорама“ пък е изложба на открито, която включва истински релси и парен локомотив от 1883 г., в който можете да влезете.

Извисявайки се на 97 метра от земята, калвинистка църква на Мюлуз е една от най-високите протестантски религиозни сгради в Европа. Въпреки, че е само на век и половина века, храмът  съдържа много по-стари компоненти, като например забележителните оловни остъклени прозорци от 14-ти век. Сградата се намира на централния площад на Мюлуз и понякога е домакин на концерти и изложби.

Полезна информация за летищата

Скопие Мюлуз

Популярни авиокомпании по маршрут Скопие - Мюлуз