Меню

Wizz Air полети от Скопие до Берлин

Покажи филтри

Берлин

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Под липите

  Най-известният пешеходен булевард в Берлин се нарича „Унтер ден линден“ (или в превод „под липите“), заради ароматния тунел от липи от двете страни, който се образува. Той стига до Бранденбургската врата и Берлинската катедрала.

 • Музеи

  Една от най-големите гордости на Берлин е големият брой музеи, които са на негова територия. В списъка на ЮНЕСКО е включен Островът на музеите, който се състои от следните: Стар музей, Нов музей, Пергамон, Музей Боде и Стара Национална галерия. Има най-различни музеи, които ще изненадат дори с имената си – Музей на захарта, Музей на вурста и какво ли още не.

 • Храна и напитки

  В Берлин може да се намери всякаква кухня, но местни популярни ястия са: къри вурстът, който се гарнира с пържени картофки и се поднася с кетчуп и сос Уорчестър; Зенфиер (твърдо сварени яйца с картофено пюре и сос горчица); поничките и разбира се, бирата. Пивото е популярно и в по-лек вариант като смесица от бира и плодов сок.

Забележителности на Берлин

Берлин определено е град с богата история и интересна съдба. Въпреки възходите и паденията, които преживява, той винаги е бил културно средище. Днес е модерен и мултикултурен град, предлагащ разнообразни възможности за работа, образование и туризъм. Известната Берлинска стена, която в миналото е разделяла града на Източен и Западен Берлин, е изгубила своето приложение и внушителните 155 км. дължина. Символично останалите 1,4 км са важен исторически урок за всички европейци. В днешно време се е превърнала и в поле за изява на уличните артисти.

Сградата на германския парламент или Райхстагът, е повече от внушителна със своите колони на предната фасада и стъкления купол. Посещението на купола, където е разположена картинна изложба, свързана с историята на страната е безплатно, но предварителната резервация е задължителна. От там се разкрива и чудесна гледка към града. Райхстагът е печално известен в България с историята за обвинението на Георги Димитров в подпалването му. Друг архитектурен символ – Бранденбургската врата, е построена през 18 в. като официален вход на града. На върха й има скулптура на римската богиня на победата Виктория.

Телевизионната кула, извисяваща се до 40 м над земята, е най-подходящото място, където да разгледате града отгоре. През деня има дълги опашки от туристи, затова е препоръчително да се посети рано сутрин или към края на деня. Самата кула се намира на известния Алекзандърплац, където берлинчани имат навика да си уговарят срещи пред часовника, показващ точно време за всеки световен часови пояс.

Полезна информация за летищата

Скопие Берлин

Популярни авиокомпании по маршрут Скопие - Берлин