Меню

Ryanair полети от Скопие до Фридрихсхафен

Покажи филтри

Фридрихсхафен

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Разходка край езерото

  Разбира се, всеки град, който се намира в непосредствена близост до езеро, море, океан или река, си има своята крайбрежна улица или булевард, които са едни от най-оживените места. Това важи и за Фридрихсхафен – не пропускайте да се разходите около Бденското езеро и да се насладите на природата.

 • Боденски фестивал

  Всяка година в рамките на близо месец (обикновено изцяло през май) се провеждат около 80 културни събития на 35 места в града, като литературни четения, театрални представления, изложби, джаз, оперни, хорови и други музикални концерти. Темата на фестивала е различна при всяко негово издание.

 • Разузнавателната кула

  22-метровата кула от стомана е достъпна за всеки, който иска да изкачи стъпалата ѝ и да види гледката към града.

Забележителности на Фридрихсхафен

За незапознатите с езика на Гьоте, Фридрихсхафен вероятно звучи като скоропоговорка, но всъщност е красиво и спокойно градче, разположено на брега на Боденското езерото, наричано още от французите Констанс, което е една най-големите природни забележителности в региона. Уютното градче се намира близо до границите с Австрия и Швейцария, което е подсказка за следващото ви интернационално бягство.

Боденското езеро е известна туристическа атракция в Германия. Забележителности, свързани с него, които може да посетите са островът на цветята Майнау с разнообразни тропически видове и манастирът на Райхенау. В северната част на езерото има възможност за гмуркане и подводни спортове, плаването с яхти и лодки е възможно във всяка негова част.

Най-необичайната забележителност на Фридрихсхафен е Музеят на дирижаблите, създаден от компанията на граф Цепелин, която в началото на 20-ти век е водещ производител на този тип летателни апарати. Сградата на музея се намира в тази на бившата градска гара. Друг подобен, изключителен музей е този на Клод Дорние, посветен на Авиацията и космонавтиката. Там ще разгледате истински самолети, сателити и космонавтско оборудване.

Музеят на образоването на Фридрихсхафен е сред най-известните подобни музеи в Германия. Разхождайки се по коридорите на сградата и влизайки в отделните кабинети, ще пропътувате през времето и ще забележите колко много се е променила образователната система от времето на пясъка и тебеширите до днешните дигитални технологии.

Полезна информация за летищата

Скопие Фридрихсхафен

Популярни авиокомпании по маршрут Скопие - Фридрихсхафен