Меню

Ryanair полети от Шанън до Палма де Майорка

Покажи филтри

Палма де Майорка

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Натоварено летище

  Летището на Палма е разположено на 10 км от града и е сред най-заетите в цяла Испания, както и основна база за Балеарските острови. Всяка година районът се посещава от около 22 млн. туристи. Имайте предвид това, когато ви се налага да се чекирате и явявате за полет.

   

 • Рамбла – място за кралски разходки

  Главната търговска улица на Палма, както и в останалите градове в региона, се нарича Рампла. Оживената улица, пълна с разнообразни магазини е идеална за разходки и шопинг по всяко време. Но бъдете нащрек, защото там има шанс да срещнете някой от членовете на испанското кралско семейство.

 • Del dia – обядът на деня

  Докато разглеждате забележителности, със сигурност ще огладнеете. Изберете някое типично местно заведение и си поръчайте обяда на деня, който винаги включва някакъв вид тапаси със зехтин и доматен сос. Саламите и сирената също си заслужават.

Забележителности на Палма де Майорка

Палма, по известна като Палма де Майорка, е столица на испанския остров Майорка, част от Балеарските острови, на която живее половината от местното население. Това е едно от най-популярни туристически места за лятото в Европа, заради легендарните си партита, клубове, дискотеки. Макар и това да е най-основното, което привлича вниманието от пръв поглед, ще попаднете и на други интересни неща в Палма.

Старият град на Палма ще ви изненада и очарова със своите тесни улички, в които можете да се изгубите. Характерната за Средиземноморието архитектура, се среща в Палма, като на места сградите напомнят малко за Флоренция. Там ще попаднете и на някои от най-старите антични сгради за региона. Уличните музиканти се срещат навсякъде и придават много специална атмосфера на разходката из града.

Любителите на гмуркането ще останат доволни да разберат, че в един от кварталите на Палма има няколко клуба за гмуркачи. Също ще откриете голф и яхтклубове. Най-дългият плаж в града се нарича Playa de Palma и може да се похвали със ситен, бял пясък, лесен достъп до водата и гладко крайбрежие. Други плажове, които си струва да посетите, са Can Pere Antoni и Can Estаncia.

Епицентърът на парти събитията обхваща крайбрежните области El Terreno и Avinguda de Gabriel Roca. Там са разположени повечето клубове и дискотеки. Заведението Palma Nova Gardens на ул. Passeo del Mar № 32 е доста популярно, защото там имате възможност да хапнете, да пиете коктейл и да слушате жива музика. Друг място с жива музика, което също си заслужава е Cabrera на Calle Can Baro № 9, където можете да опитате изцяло средиземноморска кухня. Всеки ден, освен през неделите, местният пазар е отворен и там можете на място да опитате типични за Майорка специалитети.

Полезна информация за летищата

Шанън Палма де Майорка

Популярни авиокомпании по маршрут Шанън - Палма де Майорка