Меню

Iberia полети от София до Сан Кристобъл де ла Лагуна

Покажи филтри

Сан Кристобъл де ла Лагуна

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Бивша столица

  Ла Лагуна е бил столица на Тенерифе до 1821 г., когато с тази чест е удостоен град Санта Круз. Между двата града има редовни транспортни връзки. Днес Ла Лагуна може да се нарече образователната столица на Канарите, защото там се намира единственият университет на островите.

 • Музеят на науката и космоса

  Ако обичате да провокирате мисълта си с игри, то този музей е за вас. По доста интерактивен начин, Музеят на науката и космоса запознава посетителите си със силите на природата. Към него има и планетариум.

 • Музика

  Ла Лагуна е дом на някои от най-добрите фолклорни изпълнители на Канарските острови, като най-известни са групата Los Sabandenos. От Ла Лагуна са започнали развитието си 59 фолклорни групи.

Забележителности на Сан Кристобъл де ла Лагуна

Сан Кристобал де Ла Лагуна или просто Ла Лагуна (езерото) е истинска находка в непосредствена близост до столицата на Тенерифе – Санта Крус. Историческият център с тесни, прави улички, заобиколени от разноцветни къщички в пастелни нюанси, барове и малки магазини, придават очарование на градчето. Външният му вид в съчетание с местния климат, напомнят на колониалните градове в Северна и Южна Америка. В града се усеща доста енергия, което се дължи на добре поддържания marcha или нощен живот.

Историческият музей на Тенерифе съхранява документи, карти и артефактите, свързани с миналото и развитието на Ла Лагуна. Самата сграда от 16 век е сама по себе си също забележителна. Сложно издълбаната дървена галерия и прекрасния вътрешен двор, ще ви накарат да помислите, че се намирате на гости при заможно семейство преди няколко века.

Най-известният манастир в областта е Санта Клара със своята красива дървена тераса. Той се състои от девет стаи и в него се пазят ценни произведения на изкуството, включително сребърен олтар от 18 век. Аудиовизуална презентация на английски и испански езици, обяснява историята на манастира в рамките на 10 минути. Църквата на Дева Мария и Непорочното зачатие е една от първите в града. Тя претърпява много промени във времето, носеща от готически до арабски архитектурни елементи. Обърнете внимание на стените й, където са изписани имената на всички кръстени в нея, а след това се качете до петия й етаж, от където се разкрива приказна гледка към града.

Полезна информация за летищата

София Сан Кристобъл де ла Лагуна

Популярни авиокомпании по маршрут София - Сан Кристобъл де ла Лагуна