Меню

Air Canada полети от София до Baltimore

Покажи филтри

Baltimore

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • За децата

  Ако пътувате с деца до 10-годишна възраст, можете да ги зарадвате, като ги заведете в Детския музей Пристанище откритие. Той е разположен на три етажа и включва доста, постоянно сменящи се интерактивни и образователни изложби.

 • Първата катедрала на Америка

  В Балтимор се намира базиликата „Успение Богородично“, която се счита за първата католическа катедрала в САЩ. Завършена е през 1821 г. и се счита за архитектурен шедьовър за времето си.

 • Най-високата историческа сграда в Балтимор

  Между 1911 и 1923 г. Кулата Емерсън е била най-високата сграда в града със своите 88 метра и 15 етажа. Дизайнът ѝ е бил вдъхновен от Стария дворец (Palazzo Vecchio) във Флоренция. На всяка от четирите си страни, кулата има часовник.

Забележителности на Балтимор

Балтимор е най-големият град в щата Мериленд, с богата история за рамките на САЩ и доста забележителности. Буквално всяка трета сграда е включена в Националния регистъра на САЩ за сгради с историческо значение. Градът се слави с добър културен живот, музеи и културни събития.

Американският визионерски художествен музей е уникален спрямо идеята, която стои зад него. Основателката е имала за цел да показва произведения на известни и начинаещи творци, които са самоуки таланти и не са се обучавали никога в изкуства. Не само идеята, но и самата сграда уникална. Затова всяка година около 70 сватби се провеждат там.

Повече от 200 000 животни, включително влечуги, птици, делфини и разбира се риби, живеят в Националния аквариум. За тези, които наистина са запалени, се предлагат потапящи разходки вътре в самия аквариум. Можете да станете свидетели на това как се обучават делфини или как се приготвя храната за акулите.

Една доста необичайна, но много интересна и образователна колекция е тази от военни плавателни средства. Няколко кораби и подводници са изложени с обществен достъп, включително и последният оцелял военен кораб от Пърл Харбър по време на Втората световна война. От време на време се провеждат преспивания на някои от корабите с образователна и информативна цел.

Полезна информация за летищата

София Baltimore

Популярни авиокомпании по маршрут София - Baltimore