Меню

ITA Airways полети от София до Алгеро

Покажи филтри

Алгеро

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Ривиерата на червения корал

  Крайбрежието на Алгеро носи поетичното име „Ривиерата на червения корал“, заради едноименния морски организъм, който се използва за изработка на бижута още от древни римски времена.

 • Праисторически следи

  Близо да Алгеро се намира и праисторическото селище Нураге Палмавера. Там има останки от 50 жилища и Централна кула, които датират от 1500 г. пр. Хр. 

 • Вечеря по сардински

  Ако попаднете в Алгеро между април и август, когато ловът им е позволен, задължително опитайте местните омари по каталонски. Те вървят чудесно със сардинското вино, което ще остави чудесен вкус след себе си. 

Забележителности на Алгеро

Алгеро е наричан най-чаровният град на Сардиния, защото освен характерните си сардино-италиански черти, носи и каталонски, заради многобройното каталонско малцинство, населяващо района. Градът разполага със собствено летище, от което има редовни полети до по-големите италиански градове като Рим, Милано, Флоренция и други.

Една от най-красивите сгради на Алгеро е катедралата „Санта Мария“, чието построяване е отнело близо два века. Това е и най-вероятно причината нейният облик да е толкова различен, макар да се оприличава на готически храм. Близо до катедралата е Музеят на църковното изкуство, който е събрал всякакви съкровища и произведения на изкуството от местните църкви. Експозициите са разделени спрямо предметите – сребро, бронз, дърво и други.

Обръщайки гръб на морето и насочвайки се към Стария град, ще се докоснете до типичния каталано-арагонски стил. Старият град е заобиколен от крепостни стени, а в него освен Катедралата, може да посетите няколко музея, сладоледени салони, бутици, ресторанти, винени барове и много магазини, продаващи традиционни сувенири и стоки.

Пещерата на Нептун е най-голямата природна забележителност на Алгеро, която е свързана с много местни митове и легенди. За да стигнете до нея, трябва да преминете през 654 стъпала, наричани „стъпалата на козите“. Самата пещера е забележителна с множеството си малки езерца, сталактити и сталагмити (калцитни образувания), формиращи интересни фигури.

Полезна информация за летищата

София Алгеро

Популярни авиокомпании по маршрут София - Алгеро