Меню

KLM полети от София до Атланта

Покажи филтри

Атланта

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Юлският празник

  Всяка година през юли в Атланта се отбелязва Националният арт фестивал, посветен на изкуството на афро-американските творци. През това време в града се провеждат редица концерти, представления и изложби.

 • Ретро вълна

  През 1928 The Varsity е първият в града ресторант за бързо хранене, който отваря врати и все още работи до днес. Днес той е с култов статус и задължително трябва да го посетите.

 • На пикник

  Можете да си починете сред природата, дори и да не се отдалечавате от града. Отидете в парк Piedmont, от където се разкрива гледка към центъра на Атланта. Ако времето е подходящо, паркът се превръща в идеално място за барбекю или пикник, както местните често правят.

Забележителности на Атланта

Атланта е един от модерните американски градове, родното място на Кока-Кола, място за правене на бизнес, но най-вече етнически разнообразен град, винаги посрещащ и изпращаш различни хора. Градът предлага много туристически забележителности, изключителна регионална кухня, пулсиращ нощен живот и космополитна атмосфера.

Столицата на щата Джорджия днес е важен бизнес център за САЩ. Компании като Кока-Кола, Cartoon Network, медийният гигант CNN, логистичната UPS и авиокомпанията Delta Air са установили централите си там. На кръстопътя на I-20 и I-75, се е образувала централната част, която е запълнена с внушителни небостъргачи от стомана и стъкло. Най-високата сграда е тази на Bank of American, която достига 312 метра. Ако попаднете там, определено ще усетите нажежената бизнес атмосфера.

Атланта е седмият най-посещаван град в САЩ от американците, тъй като предлага редица местни атракции. Едно такова място е Историческият център на Атланта, в който открити за посетители не са само изложбите, но и интерактивни конструкции и градините. Друга интересна забележителност е родният дом на Мартин Лутер Кинг, който през 60-те години на 20-ти век повежда гражданското движение за еднаквото третиране на афро-американците и отхвърляне на расовата дискриминация. Сградата се намира на улица Auburn № 449. Ако харесвате „Отнесени от вихъра“, значи задължително трябва да намерите дома-музей на писателката Маргарет Митчел на ул. Crescent № 979. Също си струва да разгледате Музея на Гражданската война, показващ историята на битката при Атланта.

Докато сте в Джорджия, трябва да опитате местните сочни праскови, сладкия лук и ядките пекан, които присъстват в повечето местни рецепти. Особено си заслужава паят с праскови, поднесен с ванилов сладолед, царевичният хляб, пърженото пиле с грах, сварена царевица, горчица и картофено пюре. Паят с ядки пекан и подсладен чай е идеалният завършек на всяка вечеря.

Полезна информация за летищата

София Атланта

Популярни авиокомпании по маршрут София - Атланта