Меню

Bulgaria Air полети от София до Бирмингам

Покажи филтри

Бирмингам

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Златният рай

  Бирмингам има повече от 250 години традиции в златарството. Точно преди толкова време се е сформирал Кварталът на бижутерите, където всеки, който има интерес към подобни занаяти и металообработка, трябва да отиде. Към днешна дата, там има повече от 400 бижутерийни занаятчийници.

 • За феновете на Толкин

  Джон Роналд Реуел Толкин, автор на романи за митичния свят на Средната земя, е живял в Бирмингам. Всяка година фенове на Толкин се събират в музея "Срехол Мил" близо до града.

 • Корените на тежкия метъл

  Бирмингам е родното място на Тони Айоми и Ози Озбърн, членовете на метъл група Black Sabbath. Има дори градски трамвай, кръстен Ozzy.

Забележителности на Бирмингам

Бирмингам е вторият по големина град в Обединеното кралство. Често е приеман като индустриален център, но въпреки това привлича и приличен брой туристи с атмосферата и атракциите си. Бирмингам е град на разнообразието, затова има за всекиго по нещо. Обичате да пазарувате? Да си похапвате вкусни торти? Или предпочитате да се разхождате? Това и още много забавления ви очакват в Бирмингам. 

Ако искате да видите най-живописното място в града, отидете покрай каналите, преминаващи до улица Gas. До 1960 г. те са използвани за придвижване на стоки. Към днешна дата ще откриете доста приятни ресторантчета и барове наоколо, в които да си починете или да се забавлявате. Докато сте там, вземете си лодка и разгледайте местността от различна перспектива. От този ъгъл малките, тъхлени къщи във викториански стил ще ви се сторят още по-красиви. Интересен факт е, че Бирмингам може да се похвали с повече канали от Венеция.

Произходът на Бирмингам води началото си от Средновековието. Доказателство за това са комплексът от сгради Кингс Нортън, сградата на старото училище и Къщата на търговеца. От същия период е и църквата „Св. Мартин“, която днес се намира в сърцето на…най-големия градски търговски център - The Bull Ring, който е издигнат на мястото на пазар от XII век. В Бирмингам има още пет катедрали – англиканската катедрала Св. Филип, католическата Св. Чад, гръцката православна катедрала, посветена на Богородица и Св. Андрей, както и Астън Хол с добре запазения си интериор от преди векове. Ако сте почитатели на изкуството, посетете Бирмингамския музей и Художествената галерия, съхраняваща богата колекция от творби на Едуарт-Бърн Джоунс, велик предшественик на Рафаело.

Ако в детството си сте мечтали да посетите фабрика, произвеждаща най-вкусния продукт в света, а именно – шоколадът, то Бирмингам е идеалното място за вас. Недалеч от града се намира светът на марката Cadbury. През 3-часовия тур няма само да наблюдавате процеса на производство, но и ще опитвате различни какаови вкусотии. След подобно, наситено със сладост преживяване, можете просто да си починете в някой от градските паркове. Най-специалният от тях е Sutton, който е и най-големият в света природен резерват, разположен в градска среда. Прекарайте известно време край езерото, раздвижете се или помързелувайте на тревата – няма да съжалявате.

Полезна информация за летищата

София Бирмингам

Популярни авиокомпании по маршрут София - Бирмингам