Меню

Qatar Airways полети от София до Банкок

Покажи филтри

Банкок

 • Обща информация

  Официален език: Тайски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Бат (THB)

 • Парковете на Банкок

  Повече от десетина са обществените паркове на тайландската столица, благодарение на които Банкок диша. Един от тях дори е бил затвор, по-късно превърнат в магазин за продажба на изработени от затворниците продукти, а в наши дни парк.

 • Плаващите пазари

  Една от най-фотографираните забележителности на Тайланд въобще са плаващите пазари по каналите на Банкок. Те представляват всъщност търговци върху канута, обсипани с плодове, зеленчуци и местни подправки.

 • Театърът "Chalerm Krung"

  Театърът датира от 1932 г. и за времето си е бил най-модерният в цяла Азия. По-късно той е ремонтиран в крак с времето и превърнат в кино-театър, като там се провеждат филмови фестивали и събития.

Забележителности на Банкок

Шумният, цветен и пулсиращ Банкок много точно олицетворява типичната южноазиатска столица, която пази древен и уникален дух в съчетание с модерността и разнообразните туристически услуги. Това е град на контрастите, където бутиците се сливат със сергиите, храмовете с небостъргачите, а модерното облекло с монашеските роби.

Най-впечатляващата сграда в Банкок е Големият дворец, чийто блясък и пищност биха задоволили претенциите на всеки монарх. От XVIII век насам той е кралска резиденция и се използва за важни церемонии и приеми на държавни глави. Съвсем близо до него се намира храмът Wat Chetuphon, който е имал важна роля в обществения живот. Бил е аптека, а там се помещава и тайландската медицинска школа за масажи. В храма е разположена огромна статуя на полегналия Буда, инкрустирана със скъпоценни камъни. Храмът на Зората е друга свещена сграда, заемаща важно място в живота на местните. От неговия връх се разкрива чудесна гледка към града.

Някои от музеите на града са: Восъчният музей, Музеят на керамиката и грънчарството, Националният музей за изкуство и антики, Кралският музей и Националният научен музей.

Полезна информация за летищата

София Банкок

Популярни авиокомпании по маршрут София - Банкок