Меню

Lufthansa полети от София до Билунд

Покажи филтри

Билунд

 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Близо до природата

  Ако искате да видите тюлени и китове в естествената им среда, отидете на разходка с лодка до Национален парк Wadden Sea. Не забравяйте камерите, фотоапаратите и телефоните.

 • Да избегнем опашките

  Когато планувате почивката си в Дания, имайте предвид, че ваканционният период там е главно през юли. Затова, тогава може да ви се случи да почакате повече при определен тип услуги.

 • За любителите на историята

  Запалените почитатели на историята със сигурност няма да пропуснат посещението на Колдингхус, който е последният замък на Ютланд, както и близкият град Кристенфелд, който изглежда по почти същия начин, както преди 250 години. 

Забележителности на Билунд

Този малък град в датския регион Ютланд се е специализирал в привличането на семейства с деца. Увлекателните увеселителни паркове и близкото летище, го превръщат в привлекателна дестинация.

Днес Билунд е известен предимно с увеселителният парк Legoland и аквапарка Laland. Мястото за парка не е избрано случайно. В този район Оле Кърк Кристиансен създава известната компания малки цветни блокчета, които пленяват детското, а понякога и това на възрастните, внимание още от 1949 г. Двата увеселителни парка се намират доста близо до летището и определено си струва да ги посетите, особено ако имате деца. В първия парк на площ от 140 000 кв. метра ще ви „отвеят“ лего-въртележки, велосипеди, пиратски кораби или обитавани от духове къщи, а във втория ще изгубите представа за времето, докато се наслаждавате на водните атракции.

Докато сте отседнали в Билунд, е подходящо да наемете кола, за да стигнете до други интересни места, които се намират малко по-надалеч. Safari Givskud е нетипичен зоопарк, който си заслужава да се види. На неговата територия животните не са затворени в клетки, а свободно се разхождат в естествено пресъздадена среда. Но точно, заради това можете да им се наслаждавате само през прозорците на автомобилите, с които возят посетителите. Ако искате да опознаете историята на тази земя, отидете до датския град Рибе, който се намира на час път с кола от Билунд. Това е място на повече от 1300 години и ще ви изненада със своя Стар град, най-древната катедрала в страната и центърът Рибе Викинг (село на викингите, където ще научите как северното племе е живяло преди векове).

За да бъде пълноценно вашето пътешестние, опитайте традиционните датски ястия. Сред тях определено трябва да са: frikadeller (кюфтета, поднесени с картофи и сос), medisterpolse (пържена бяла наденица), varm leverpostej med bacon (топло поднесен пастет с пържен бекон и гъби). Датчаните обичат кафето, което трябва да се сервира с нещо сладко като ябълков пай или "бисквитки".

Полезна информация за летищата

София Билунд

Популярни авиокомпании по маршрут София - Билунд