Меню

Bulgaria Air полети от София до Бордо

Покажи филтри

Бордо

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Водното огледало

  Площад „Де ла Бурсе“ е част от спиращия дъха архитектурен ансамбъл на Бордо, построен през неговата златна ера – Просвещението през XVIII век. Сградите се отразяват в обособената водната повърхност на площада, което създава илюзията за двойното измерение на Бордо.

 • Каменният мост

  Каменният мост, който свързва двата бряга на река Гарона е построен по заповед на Наполеон Бонапарт. Той има толкова арки, колкото са буквите в името на владетеля.

 • Ботаническите градини на Бордо

  Ботаническата градина Ла Бастие е разположена на десния бряг на река Гарона, пресъздаваща различни природни пейзажи от цяла област Аквитания. Старата ботаническа градина на Бордо се намира на другия речен бряг и в нея се отглеждат още растителни видове от Азия и Америките.

Забележителности на Бордо

Самото име на столицата на виното е достатъчно, за да предизвика асоциации за романтични пейзажи в компанията на чаша подбрано питие. Бордо е домакин на най-голямото винено изложение в света Vinexpo, а едноименният сорт вино се произвежда в региона още от VIII век. В града има около 9000 регистрирани винарни, затова всяка година се произвеждат над 700 млн. бутилки червени и бели вина.

Заради впечатляващата си архитектура, след Париж, Бордо има най-много обекти, включени в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство във Франция. Сред забележителностите му са: историческият център „Лунно пристанище“, включващ готическата катедрала „Св. Андре“, кулата Пей-Берлан, базиликата „Св. Михаил“, сградата на Големия театър в неокласически стил, Музеят на Аквитания и Музеят на изящните изкуства.

Климатът в Бордо се характеризира с мека зима и топло лято, поради което градът е подходящ за посещения целогодишно. Но имайте предвид, че през летния сезон често падат дъждове. Градският транспорт се състои от автобуси, трамваи и фериботи, които свързват двата бряга на река Гарона. Работното време на превозните средства е от 05:00 ч. до 01:00 ч., като единственият неработен ден за транспорта е първи май.

Близкото разположение до Атлантическия океан и животът около река, определят присъствието на риба  и морски дарове в менютата на местните заведения. Често срещани са също специалитетите от агнешко месо. Прочути десерти са сладките канели, които представляват карамелизирани сладки и лешниците медок, които са изпечени лешници със захар.

Полезна информация за летищата

София Бордо

Популярни авиокомпании по маршрут София - Бордо