Меню

United Airlines полети от София до Бостън

Покажи филтри

Бостън

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Любимите птици на бостънци

  В западната част на Чарлз Стрийт е разположена най-старата ботаническа градина в Америка. Стилът на градината, заедно с нейните паметници и статуи е във викториански стил. Открояват се статуя на Джордж Вашингтон и бронзови фигури на семейство патици, които са любими на децата. Ботаническата градина е свързана с любимо за бостънските семейства занимание – плаване в езерото й с красиви лодки във вид на лебеди, които се използват още от 1870.

 • Туристически Харвард

  Харвард е не само образователна институция с традиции, но и туристическа забележителност. Има турове, развеждащи посетителите из част от студентския кампус, двора и площада. Към университета са открити три музея за изкуство: единият е съсредоточен върху италианския ренесанс, вторият включва експозиции, свързани с Централна и Северна Европа, а в третия са изложени експонати от Китай, Япония, Индия и гръко-романския исторически период.

 • Минало и бъдеще

  Това, че Бостън живее в хармония със своето богато минало и модерно бъдеще, се забелязва най-вече на главния площад на Back Bay. Там се намира Trinity Church, която със старинния си вид и пясъчно червени камъни се оглежда в ултрамодерните и лъскави фасади на небостъргачите. 

Забележителности на Бостън

Бостън е наричан най-умният град в САЩ, защото е дом на близо 100 университета, сред които престижните Харвард, Масачузетският технологически институт и Бостънският университет. Това го превръща в образователен магнит не само за най-амбициозните и начетени млади хора в Америка, но и в света. Основан през 1630 г., Бостън е сред най-старите градове в САЩ, макар и не по европейските стандарти. Там са се разиграли някои от най-съдбовните събития от американската история, като прословутото Бостънско чаено парти, на което заселниците се опълчват срещу властта на британската корона.

Бостънският обществен парк се смята за най-стария по рода си в САЩ. Той е открит през 1634 г. и постепенно се превръща в повече от място за отдих. Предпочитано място е за фестивали, демонстрации и състезания. В южния му край е началната точка на т.нар. Поход към свободата или Път на свободата – маршрут, обозначаващ важни за американската история събития, които са се случили имено в града. В „Старата къща“ по „пътя“ Джон Адамс провъзгласява през 1776 г. Декларацията за независимост на САЩ. Ако проследите обозначенията, ще научите факти за водените битки. Паркът има свое „Жабешко езеро“, което замръзва между ноември и май и се използва като ледена пързалка за кънки.

Най-аристократичната област в Бостън е Бийкън Хил. Сградите от червени тухли, обрасли със зеленина и малките павирани улички са запазени за най-знатните и богати родове на града. Все пак много туристи посещават Бийкън Хил, затова има много бутици и разнообразни магазини в една от зоните си.

Полезна информация за летищата

София Бостън

Популярни авиокомпании по маршрут София - Бостън