Меню

TAP Air Portugal полети от София до Бразилия

Покажи филтри

Бразилия

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Разходка с кола

  Проектантите на града са смятали, че в близко бъдеще всеки ще разполага с автомобил, с който ще се движи наоколо, вместо пеша. Затова няма много пешеходни зони и пътеки. Основните начини на придвижване са автобуси, метро или лични автомобили.

 • Гледка към острова на фантазиите

  Ако искате да видите гледка към целия град, изкачете се на Телевизионната кула, намираща се в областта Eixo Monumental. Там има ресторант и платформа за наблюдение, издигаща се на 80 метра над земята. На по-ниско ниво има и художествена галерия.

 • Край езерото

  По време на създаването на града, е замислено и изкуствено езеро - Paragonoа. В днешно време, това е любимо място на жителите на града, където практикуват водни спортове, отпочиват и правят барбекю. На брега има и няколко ресторанта.

Забележителности на Бразилия

Разположена в огромно плато, на 1000 км от океанското крайбрежие, едноименната столица на Бразилия е била построена само за 41 седмици през 50-те години на 20-ти век. Въпреки кратката си история, това е място, предлагащо богатото културно разнообразие, приятна атмосфера и сърдечни граждани.

Градската архитектура на Бразилия се счита за шедьовър на модернизма на 20-ти век и затова е включена в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Планът е бил от птичи поглед градският пейзаж да наподобява на летяща птица. „Главата“ на Бразилия включва управленските сгради, съдилища, сгради на посолства, Катедралата „Св. Дева Мария“. „Тялото“ е съставено от училища, църкви, магазини и спортни съоръжения, а „крилете“ са жилищни квартали. Преобладаващите сгради са небостъргачи и по-високи сгради с изчистена, футуристична линия, изградени предимно от бетон, стомана, стъкло и мрамор. Бразилците наричат столицата си „остров на фантазиите“, защото е издигнат насред нищото.

Основният туристически квартал на бразилската столица е оста Eixo Monumental, включваща Площадът на трите власти (Praca dos Trеs Poderes), сградата на Конгреса (Congresso Nacional), президентският дворец (Palаcio do Planalto), върховният съд (Supremo Tribunal Federal), пантеонът (Panteаo) и цялостен макет на града. До Авенюто на министерства (Esplanada dos Ministеrios) се намира главната Катедрала на града, която е негов символ и входът ѝ е безплатен. В съседство е също Националната библиотека „Леонал дьо Мура Бризла“, Дворецът на правосъдието, Националният театър и Националният музей.

Бразилия, като дом на хора от различни региони на страната, няма типична местна кухня. В ресторантите и заведенията за бързо хранене, намиращи се из жилищните квартали, може да намерите ястия типични за всички краища.

Полезна информация за летищата

София Бразилия

Популярни авиокомпании по маршрут София - Бразилия