Меню

Air France полети от София до Казабланка

Покажи филтри

Казабланка

 • Обща информация

  Официален език: Арабски, берберски
  Часова зона: UTC +0
  Валута: Дирхам (MAD)

 • Корниш

  Корниш е плажната зона на Казабланка, където трябва да отидете, ако искате да се покажете. Повечето скъпи хотели, бутици и заведения на града, се намират именно там. Местността е подходяща за плажуване, разходка, пикник и спортни занятия.

 • Централният пазар

  Главният пазар на Казабланка е задължителна спирка за всеки, който държи да се потопи в ежедневието на местните. На това пъстро място ще намерите всичко от вносни пластмасови предмети до традиционните марокански островърхи чехли.

 • Катедралата Санкре Кьор

  Катедралата представлява хармонично съчетание на европейския и мароканския стил в архитектурното изкуство. Част от нея е използвана за училище, а днес е културен център.

Забележителности на Казабланка

Казабланка е вратата на Мароко към света. Не само, защото там се намира основното международно летище на страната, където посетителите стъпват за пръв път на мароканска земя, но и поради факта, че това е най-големият град и икономически център. Макар и да не е столица, Казабланка е модерен град, пазещ своите старинни забележителности в съчетание със западното влияние.

Джамията „Хасан II“ е втората по големина в света с минарета, достигащи 200 метра височина. Вътрешната ѝ част може да побере 25 000 вярващи, а двора ѝ още 80 000 допълнително. Драматичното ѝ разположение на брега на океана, допълва нейния величествен вид. Немюсюлманските посетители могат да участват в туристическата обиколка на джамията няколко пъти на ден.

Въпреки че Старият град или Медината на Казабланка не могат да се сравнят с тези на Маракеш или Фес, той ще успее да ви потопи в автентичната мароканска атмосфера. Старинните цветни сгради, тесните улички и продавачите ще ви накарат да опитате от вкусовете на Казабланка.

Площад „Мохамед V“ е основният в града. Там се намират важни административни сгради, като тези на областната управа, централната банка, пощата, френското посолство, съдебната палата. Площадът разполага с фонтан и добре поддържани градини, а през вечерите е любимо място за разходка на местните жители.

Полезна информация за летищата

София Казабланка

Популярни авиокомпании по маршрут София - Казабланка