Меню

LOT полети от София до Чикаго

Покажи филтри

Чикаго

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Музеят на Индиана Джоунс

  Един от най-високо оценяваните природонаучни музеи - „Фийлд“ се намира в Чикаго. Той съхранява експонати на над 20 млн. вида животни. Във филмовата индустрия музеят е използван, като снимачна площадка за поредицата Индиана Джоунс.

 • Италианска кухня

  Чикаго е известен, като емигрантски град, но най-многобройно е населението с италиански произход. Градът на Ал Капоне предлага пица и други италиански специалитети на много места. Хотдогът по чикагски се е зародил по време на Голямата депресия и задължително включва горчица и люто чушле.

 • Да се ориентираме в Чикаго

  Чикаго лесно може да се обходи пеша, особено в централната си част. Улица „Медисън“ разделя града на север и юг, докато улица „Стейт“ на изток и запад. Отношението между двете улици често се използва за ориентир в градската среда..

Забележителности на Чикаго

Макар да не притежава визия на екзотичен курорт или тропически остров, Чикаго е посещаван от над 40 млн. туристи годишно. Той е разположен на югозападния бряг на езеро Мичиган и е известен с ветровитото си време. Това е третият по големина град в САЩ и дом на първия небостъргач в света, построен още през 1885 г.

Централният булевард на Чикаго, покрай който са разположени повечето забележителности, е Мичиган авеню. Един от символите на града, намиращ се в Милениум парк, е огромното бобено зърно от стомана, което има огледална повърхност. То се нарича Клауд гейт и тежи повече от 110 тона.

Гранд парк се гордее с най-големия фонтан в света, носещ името Бъкингам. Европейската атмосфера се засилва и от факта, че творението е вдъхновено от фонтана Лантона във Версай. Изобразените четири морски коня символизират щатите на езеро Мичиган: Илинойс, Индиана, Мичиган и Уисконсин. На всеки кръгъл час водата изригва на височина от 45 метра, а вечер светлинно шоу с музика събира повечето туристи.

Типично за града на небостъргачите, в Чикаго се намира най-високата сграда от такъв тип в САЩ – Sears tower или Willis tower, която достига 443 метра и има 110 етажа. Едно от местата, на което всички посетители държат да се снимат, е страничната му стъклена фасада - скайдек, която дава възможност на смелчаците да стъпят на 400 метра над земята върху прозрачна повърхност. Снимките на това място определено ще оставят красив спомен и висок рейтинг в социалните мрежи.

Полезна информация за летищата

София Чикаго

Популярни авиокомпании по маршрут София - Чикаго