Меню

Ukraine International полети от София до Днипро

Покажи филтри

Днипро

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Валута: Гривня (UAH)

 • Менора

  Менора е уникална сама по себе си сграда, най-големият еврейски комплекс в света. В него са представени миналото, настоящето и бъдещето на еврейската общност в Украйна. Състои се от седем кули, в които има офиси и се провеждат различни културни мероприятия.

 • Катедралата „Троицки“

  Катедралата „Троицки“ или „Св. Троица“ е главният православен храм на Днипро. Тя не е забележителна само с внушителния си архитектурен облик, но и с развитието на региона.

 • История

  Историческият музей на Днипро разполага с интерактивни зали, които ще ви разведат из различни периоди на града и ще ви запознаят с казаците, славното минало на Руската империя, ужасния спомен за Холокоста, Гражданската война и други значими събития.

Забележителности на Днепропетровск

Украинският град Днипро е чаровно разположен на двата бряга на река Днепър. Основан е като Екатеринослав в чест на императрица Екатерина II, за кратко се е наричал Сичеслав, а по-късно Днепропетровск. Едва през 2016 г. получава краткото си име Днипро. Град с много имена, той посреща гостите си с елегантни къщи от XIX век, широки булеварди и вдъхновяващи речни пейзажи. Днипро разполага с богато еврейско наследство и най-големият музей в Украйна, свързан с това. Въпреки своето съветско и индустриално минало, той има безброй бутици, търговски центрове, изискани ресторанти и нощни клубове.

Кеят на Днипро е неговата най-голяма гордост, защото със своите 23 км е най-дългият в Европа. Местните жители обичат сутрин да спортуват, а през уикендите да се разхождат там. Атмосферата се допълва от модерна архитектура, добре поддържани тревни площи и цветни градини, необичайни скулптури и фонтани.

Паркът Лазарус Глоба е най-известният в града. Той е любимо място заради многото места, предвидени за детски игри, като Летния театър и фонтана „Малкия принц“. През лятото там се провеждат различни събития, подходящи за всички възрасти. Манастирският остров е част от най-големия парков комплекс – Шевченко. Тази градска атракция е идеална за романтична вечер. Елегантен пешеходен  мост отвежда посетителите до острова, където ги посрещат скулпторите на Пейката на влюбените и Дървото на щастието. Друг вариант да стигнете до острова е с лифт, от който се разкрива гледка към града. Самият парков комплекс носи името на най-известния украински поет Шевченко. 

Полезна информация за летищата

София Днипро

Популярни авиокомпании по маршрут София - Днипро