Меню

Lufthansa полети от София до Дрезден

Покажи филтри

Дрезден

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Терасата на Брюл

  Това е едно от най-подходящите места в Дрезден за разходки и снимки. Някога служещо за укрепление, днес е уникален архитектурен комплекс от сгради и тераси, които неслучайно се наричат „балконът на Европа“.

 • Шествието на Саксонските владетели

  Основната част на Augustusstrase е заета от 102-метрова сграда, върху която са изобразени саксонските владетели. Първоначално те са били изрисувани с бои, а след това покрити с 23000 порцеланови плочки, оформящи цялата мозайка. Това е една от малкото дрезденски забележителности, която остава незасегната от бомбардировките по време на Втората Световна война.

 • Операта „Земперопер“

  Западната част на Театралния площад е изцяло заета от красивата сграда на Саксонската опера. Освен като посетите опера или балет, можете да разгледате интериора с организирана обиколка. На покрива на сградата ще забележите изобразени фигурите на Дионисий и Ариадна в квадратна колесница, теглена от четири пантери.

Забележителности на Дрезден

Дрезден е един от най-очарователните барокови градове, намиращ се само на 30 км от границата с Чехия. Германският град се радва на богато историческо наследство, въпреки опустошителното въздействие на Втората Световна война. Сред най-големите му забележителности е храмът Frauenkirche, който е завършен през 1743 г. и се счита за една от най-красивите сгради в Европа с подобна функционалност. След обединението на Германия през 1990 г., храмът е реновиран и днес блести по-ярко от преди. Като символ на световния мир, Великобритания подарява на Дрезден голям златен кръст, който е монтиран на най-високия купол на Frauenkirche, заради британските бомбардировки над града по време на войната.

В случай, че не разполагате с много време в Дрезден, то задължително посетете бароковия комплекс Цвингер, състоящ се от четири сгради с красива градина и фонтани между тях. Като част от този комплекс са няколко музея, включително  Дрезденската картинна галерия „Старите майстори“ с произведения на творци, като Рафаело и Рубенс, Порцелановата колекция на Дрезден, Кралският кабинет с инструменти по физика и математика.

Шедьовър са т.нар. „Зелени сводове“, за които е препоръчително да имате предварителна резервация. В девет различни стаи са разположени най-големите богатства на саксонските крале. Снимането там е строго забранено, затова е по-добре да се любувате на официално направени снимки от сайта на музея. Самите стаи носят следните имена: Кехлибарена, Бронзова, Медна, Сребърна, Златна, Скъпоценна, Ренесансова, Бижутерийна, Стаята от слонова кост.

Полезна информация за летищата

София Дрезден

Популярни авиокомпании по маршрут София - Дрезден