Меню

Austrian полети от София до Дюселдорф

Покажи филтри

Дюселдорф

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Летище “Дюселдорф “

  Летището се намира на разстояние от града само 8 км. Има капацитета да обслужва около 22 млн. пътници годишно. Доста добре е свързано с града посредством редовни влакове.

   

 • Таксита в града

  В Дюселдорф има повече от 1000 превозни средства с лиценз за таксиметрови услуги, разделени в две компании. Може да ги различите по ярко синият цвят и черният номер на задния прозорец.

 • Най-дългият бар в света

  Altstadt е квартал на Дюселдорф, пълен с тесни и малки улички. Там има повече от 260 бара и затова се нарича с кодовото име „най-дългият бар в света“. Струва си да посетите една от малките пивоварни, разположени там.

Забележителности на Дюселдорф

Дюселдорф e столицата на региона Северен Рейн-Вестфалия. Това е седмият най-населен град в страната и един от нейните бизнес и финансови центрове. Също така играе важна роля в света на модата и изкуството, като още от 1949 г. насам се организират модни ревюта.

Мястото, което определено трябва да посетите, докато сте в Дюселдорф, е Medienhafen. Това е най-модерният район на града, построен на основата на старото пристанище. В това реновирано пространство се намират главно небостъргачи, проектирани от най-добрите архитекти в света. На по-ниските етажи има многобройни кафенета и ресторанти. Флагманската сграда, която може да бъде смело класифицирана като витрина на този район, е Colorium - трябва да се види!

Разходете се по крайбрежието на река Рейн - Rheinuferpromenade. То се състои от четири улици - Tonhallenufer, Schlossufer, Rathausufer и Mannesmannufer. На дължината от 1,5 километра има много магазини, барове и ресторанти.

От 19-ти век в града се произвежда по специален метод бирата Altbier. Днес има пет бирарии, в които можете да опитате популярното пиво: Füchschen, Schumacher, Schlüssel, Uerige и Brauerei Kürzer.

За да опитате пържола, приготвен по американска рецепта, отидете в ресторант Block House Düsseldorf на ул. Kurze. Други ресторанти, които си заслужават внимание, според препоръките на местните, са Brauerei Schumacher на ул. Oststrasse № 123 и Schweine Janes на Bolkerstrasse №13, сервиращи типична немска кухня.

Дюселдорф е град на зеленина, който ви предлага едни от най-красивите европейски булеварди - The Royal Avenue (някога наричан бул. Кестен) с много стари дървета и луксозни магазини. Града се гордее с най-стария публичен парк в Германия - Hofgarten, основан през 17-ти век. Друг парк, популярен сред местните жители, е Nordpark с прекрасна японска градина

Полезна информация за летищата

София Дюселдорф

Популярни авиокомпании по маршрут София - Дюселдорф