Меню

American Airlines полети от София до Фарго

Покажи филтри

Фарго

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Карнавал с история

  Едно от най-интересните събития, които се провеждат редовно във Фарго през зимата, е градският карнавал. Историята на събитието датира от 20-те години на миналия век.

 • Зимни температури

  Фарго е един от най-студените градове в САЩ. В рамките на 40 дни от годината температурата остава под -15°C. Ако посещавате Фарго през зимата, не забравяйте да вземете със себе си топлите си дрехи!

 • Вдъхновяващото име Фарго

  Името Фарго се е използвало многократно и носи много асоциации със себе си. То става заглавие на филма от 1996 г., поредицата, която започва през 2014 г., а също е използвано и като име на кораба USS, който през 40-те години води военноморския флот на Америка преди края на Втората световна война.

Забележителности на Фарго

Фарго е най-големият и най-гъсто населеният град в Северна Дакота. Той е и окръжно седалище на окръг Кас. През 2014 г. Фарго е класифициран като четвъртия най-бързо развиващ се град в САЩ. Той е културен и образователен център на щата и на северозападната част на Минесота.

Около града може да се посети красивата местност the Valley of the Red River. Фарго се счита за едно от най-добрите места за живеене в САЩ. Той се намира в непосредствена близост до канадската граница, поради което жителите на Канада често избират Фарго като добро решение за кратките си ваканции. Вкусната храна и нощният живот превръщат града в притегателен център за туристите. Вероятно маргаритата в местните заведения е и най-добрата в света!

А ако най-добрият начин да започнете деня е с чаша силно и ароматно еспресо или с вкусно капучино – мястото е Atomic Coffe на Бродуей 222. Дори да отидете малко по-късно, ще имате възможност да се насладите на селекция от подбрани вина и вкусни ястия.

За всички любители на пазаруването, имаме чудесни новини! В сърцето на града се помещават многобройни малки бутици, често на марки, които вероятно няма да намерите в други части на света. След като закупите подходящ тоалет, е време за вечеря. Кое е най-доброто място за вечеря? В Doolittles Woodfire Grill на 25-та улица и Mezzaluna на Roberts Street N 309 можете да опитате типична американска кухня, особено добри са ястията на скара. Вкусна италианска храна ви очаква в Blackbird Woodfire на Broadway N 206, а немски ястия – в Wurst Bier Hall на 1st Avenue N 630.

Полезна информация за летищата

София Фарго