Menu

Bulgaria Air loty z Sofii do Frankfurtu

Pokaż filtry

Frankfurt

 • Informacje ogólne

  Język urzędowy: niemiecki
  Strefa czasowa: UTC+2 (lato), UTC+1 (zima)
  Waluta: Euro (EUR)

 • Алеята на музеите

  По брега на река Майн е разположена Алеята на музеите, включваща 12 различни музея. Някои от тях са: Музеят на иконите, където има и български такива; Музеят на филма, посветен на историята на киното, Музеят на Световните култури, съхраняващ експонати буквално от цял свят, Музеят на изобразителното изкуство „Щедел“ и други.

 • Винените кръчми на Захсенхаузен

  На юг от Стария град се намира кварталът на виното. Покрай калдъръмените улички има много кръчми, предлагащи винено разнообразие. Типично за Франкфурт е ябълковото вино, което задължително трябва да се опита.

 • Шопинг

  Още една асоциация с Ню Йорк е т.нар. „германско Пето Авеню“ или улица Zeil , която е най-оживената пешеходна търговска зона. Там се намира и модерен търговски център на 10 етажа, предлагащ по нещо за всеки вкус.

Забележителности на Франкфурт

Франкфурт е финансовият и транспортен център на Германия. Заради големия брой небостъргачи е наричан „европейският Манхатън“. Там се намира седалището на Европейската централна банка, а много други банки и застрахователни компании избират града за своите централи.

Макар да е едва четвъртата по височина сграда в града, кулата Майн си остава негов символ. 200-метровата кула предлага необятна гледка към града и ресторант, в който може да хапнете.

Освен модерно и лъскаво лице, Франкфурт има богато културно историческо минало. Това е домът на немското литературно светило – Йохан Волфганг фон Гьоте. Макар родната му къща да е разрушена през Втората световна война, германците успяват да я възстановят. До къщата се намира и музей, посветен на писателя, представящ творчеството и дейността му. Във Франкфурт има още и улица на негово име, която е пълна с кафенета, бутици и галерии.

Старият град и площад Рьомерберг са най-популярните места за разходка. В центъра на площада е Фонтанът на правосъдието, а около него се намират известни сгради от периода 15-18 в., които са типични за Стария Франкфурт: кметството, готическата църква „Св. Леонард“, църквата „Св. Никола“. Площадът става още по-красив през зимния сезон, когато се открива коледният базар.

Ботаническата градина на Франкфурт е впечатляваща със своето разнообразие (над 6000 вида растения от цял свят) и начина, по който е аранжирана. Тя е подходяща за ден на открито, защото има обособени места за пикник, езеро с лодки и забавления за децата, а наблизо се намира и Кулата на Европа.

Przydatne informacje o lotniskach

Sofia Frankfurt

Popularne linie latające na trasie Sofia - Frankfurt