Menu

Austrian loty z Sofii do Grazu

Pokaż filtry

Graz

 • Informacje ogólne

  Język urzędowy: niemiecki
  Strefa czasowa: UTC+2 (lato), UTC+1 (zima)
  Waluta: Euro (EUR)

 • Островът на Мур

  Изкуственият остров на река Мур, която преминава през Грац е бил замислен като временно архитектурно решение, но след успеха му остава за постоянно като градска атракция. 

 • Винената столица на Австрия

  В Грац се произвеждат едни от най-хубавите австрийски и европейски вина – Совиньон блан, Траминер, Шардоне, който там се нарича Морилон, Рийслинг и други.

 • Транспорт

  Грац е мобилен град, който се обслужва от 24 автобусни и 6 трамвайни линии. Билетите за градския транспорт важат а един час, един ден или една седмица. 

Забележителности на Грац

Настанен удобно в южната част на Австрия, само на един час разстояние от границата със Словакия, Грац е вторият по големина град в страната и се гордее с добре запазена историческа част. Най-разпознаваемата забележителност на Грац е дворецът Шлосберг. Историята на внушителния комплекс стига до Х-ти век, когато е служил за защита на града. Най-добре запазената част от Шлосберг е часовниковата кула, която е видима от почти всяка точка на града.

Дворецът Егенгерг е символ, напомнящ за някогашното величие на областта Щирия. Той е заобиколен от прекрасни градини, а стаите му са пищно украсени с фрески. Това е забележителност, която трябва да се посети, ако искате да разберете историята на Щирия. Точно в центъра на Стария град се издига Ратхаус, който е служил за кметство в продължение на стотици години. Сградата не веднъж е променял външния си вид в зависимост от епохата.

Една от по-съвременните забележителности на Грац е музеят с причудлив дизайн Кунстхаус. Той е приятелски известен като „извънземното“, заради светещата си фасада, в която са подслонени редица творби на съвременното изкуство.

Друга интересна, но с по-голямо историческо минало сграда, е мавзолеят на Фердинанд II. Това е една от най-красивите сгради от този тип в Европа, включваща скулптури, картини, изобразяващи живота на Исус Христос, както и самия Фердинанд II. Там се намират също саркофазите на родителите на императора.

Przydatne informacje o lotniskach

Sofia Graz

Popularne linie latające na trasie Sofia - Graz