Меню

Air France полети от София до Женева

Покажи филтри

Женева

 • Обща информация

  Официален език: Немски, френски, италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Швейцарски франк (CHF)

 • Часовници и порцелан

  Швейцария е известна с производството си на качествени часовници, а музеят на марката „Патек Филип“ е най-подходящото място, където да се разгледа историята на този занаят. Музеят „Ариана“ пази най-голямата колекция от порцелан и стъкло в Европа с повече от 16 000 съда.

 • Фондю

  Макар доста хора да смятат фондюто са френски специалитет, то е типично швейцарско ястие. Комбинацията от различни сирена се поднася със хляб или сухари, както и с малка салатка за гарнитура.

 • Летен фестивал

  През август Женева е домакин на своя Летен градски фестивал, включващ сергии с храни и напитки от цял свят, както и сцени на открито с жива музика.

Забележителности на Женева

Женева е един от финансовите центрове на Европа. Тя често присъства в класациите за най-добър град за живеене и е наричана „столица на мира“, защото е едно от седалищата на ООН. Символът на града отдавна е фонтанът Же д‘О със своята струя, издигаща се до 140 м, което го нарежда сред най-високите в света. Разположен е в Женевското езеро и е активен през периода март-октомври. В близост до едноименното езеро е Английската градина, която радва със своите внимателно поддържани алеи и известния Цветен часовник. Образуван е от 6500 цветя, а стрелката му, показваща часа е дълга 2.5 метра. Неслучайно е разположен в центъра на Женева, като символ на часовникарството в страната.

Всеки ден между 10 и 17 ч. от пристанището на Женевското езеро тръгват круизни корабчета, които предлагат  различни круизи – дневни, вечерни, тематични, целодневни или по-кратки. През летния сезон част от крайбрежието на езерото се превръща в плажна зона, на която местните се наслаждават с коктейл в ръка. Замъкът „Шийон“ е най-впечатляващата сграда, намираща се на брега на Женевското езеро. Той е съставен от 25 сгради, строени през различни периоди и е романтично разположен върху скала. Въпреки че някога е бил дом на аристократи, днес се ползва за организиране на изложби и концерти.

Както при повечето европейски градове, Женева се слави сред туристите със своя Стар град. Сред тесните му улички се намират старинните сгради, като катедралата „Сан Пиер“ със своите 157 стъпала. До върха на кулата й се стига по изключително тясно стълбище. Затова има светофар, който сигнализира, когато някой се изкачва или слиза по него. Кметството, централният площад „Бург дьо Фюр“, фонтанът от 18-ти век, безплатният исторически музей в къщата „Тавел“, са останалите архитектурни забележителности.

Полезна информация за летищата

София Женева

Популярни авиокомпании по маршрут София - Женева