Menu

Singapore Airlines loty z Sofii do Dżakarty

Pokaż filtry

Dżakarta

 • Informacje ogólne

  Język urzędowy: indonezyjski
  Strefa czasowa: UTC +7
  Waluta: Rupia indonezyjska (IDR)

 • Кота туа

  Кота туа или Стария град е историческото сърце на Джакарта. Архитектурата наоколо е наследство от холандския колониален период. Много художници и фотографи работят в този район, в който спокойно може да прекарате няколко часа, изследвайки музеите и местата за хапване, пръснати сред павираните улички.

 • Музеят Wayang

  Този музей е посветен на едно типично индонезийско изкуство, каквото е правенето на куклите уаянг. Малко чудновати и дори зловещи, тези кукли често присъстват във фолклора, заедно с дървените маски. Всяка неделя в Стария град, където се намира и самия музей, има куклено шоу.

 • Банковият музей

  Това е може би най-посещаваният музей в града, намиращ се в сградата на бивша банка. Той разказва за историята на индонезийската валута, има специална секция, посветена на търговията с подправки, с която местните са известни, както и за финансовата криза през 1997 г.

Забележителности на Джакарта

Столицата на Индонезия има типично азиатски прякор, а именно „големият дуриан“ (тропически плод с бодлива обвивка, срещан в Югоизточна Азия). Много посетители приемат Джакарта само като начална и крайна точка на тяхното пътуване до Индонезия, но всъщност бихте могли лесно да уплътните ваканцията си в този град. Джакарта е мястото, където ще си изясните сложното историческо минало на страната, посещавайки редица културни и исторически забележителности. Старият град и пристанището са добре запазени и ще ви помогнат да си представите ясно старинния облик на целия град.

Местността Метанг е известна със своите пазари или т.нар. битаци, където ще намерите всичко. Огромното разнообразие от занаятчийски стоки, произведения на изкуството, дрехи и хранителни продукти ще ви постави в положение, в което да се двоумите кой е най-добрият подарък или сувенир.

Istana Merdeka, разположена до площад Merdeka е резиденцията на действащия индонезийски президент. Макар посещението ѝ да не е разрешено, си струва да я разгледате отвън. Мястото е било свидетел на значими исторически събития, включително и края на холандското колониално управление.

Изненадващо, но местността Хиляда острова е считана за част от мегаполиса Джакарта. На няколко часа от центъра, ще избягате от градската атмосфера и ще се озовете на плажа. Повечето туристи наемат лодка и гид, които ги развеждат сред част от островчетата, като може да спрете за кратка почивка и събиране на тен.

Przydatne informacje o lotniskach

Sofia Dżakarta

Popularne linie latające na trasie Sofia - Dżakarta