Меню

Aegean полети от София до Миконос

Покажи филтри

Миконос

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Ана Мера

  Селцето Ана Мера се намира в близост до манастира Панагиа Турлиани. Там се съхранява колекция от византийски артефакти, а наоколо има ресторантчета и магазини за сувенири.

 • Делос

  Малкият скалист о-в Делос се намира съвсем близо до Миконос. Древногръцките митове разказват, че това е родното място на Аполон и Артемида. Сред забележителностите, които Делос пази са Терасата на лъвовете, къщата а Клеопатра и домът на Дионис.

 • Пеликанът Петрос

  Пеликанът Петрос е неразделна част от Миконос и с право се е превърнал в негов талисман. Той се разхожда спокойно, като пълноправен жител около пристанището и уличките около него.

Забележителности на Миконос

Миконос е една от най-привлекателните парти дестинации на гръцките острови. Главният град Хора е идиличен пейзаж от тесни улици и бели къщи. Освен плажни ивици, музика и коктейли, разходката из Миконос ще обогати и туристическите души, които искат да научат и видят нещо ново и интересно.

Малката Венеция е най-романтичният квартал в Хора. Елегантните, старинни къщи, нежно заливани от водите на Егейско море, не веднъж са очаровали пътешествениците.

Вятърните мелници са характерните черти от пейзажа в Миконос. Заради силуета си, се забелязват отдалеч. Концентрирани са предимно в Хора, но и около Алевкантра. В миналото активно са се използвали от населението, а днес са само символ.

Музеите на Миконос не са за пренебрегване. Фолклорният музей се състои от три къщи, датиращи от 18-ти век, Археологическият музей и Музеят на егейското военноморско изкуство ще ви разкрият тайните на древногръцката и византийска култура.

Плажовете на Миконос са най-привлекателната част от ваканцията на острова. Повечето от тях са доста претъпкани през летния сезон. Затова може внимателно да разпитате местните за някое по-некомерсиално кътче.

Полезна информация за летищата

София Миконос

Популярни авиокомпании по маршрут София - Миконос