Меню

Etihad Airways полети от София до Йоханесбург

Покажи филтри

Йоханесбург

 • Обща информация

  Официален език: Английски, африканс
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Ранд (ZAR)

 • Дивото зове

  Недалеч от Йоханесбург се намират Паркът на лъвовете и Ферма за крокодили. Повече от 80 лъва, хиени, чакали и антилопи живеят в парка, а във фермата имате възможност безопасно да нахраните истински крокодили.

 • Музеят Линдфайлд

  Викторианската епоха оживява в старинната къща Линдфайлд, чиято собственичка облечена в старовремска рокля, посреща с чаша чай гостите си и ги развежда из добре запазения и богато обзаведен дом.

 • Модерна рикша

  Съвременните електрически триколки „е-тук-тук“ са емблематични превозни средства за Йобург, както е другият прякор на южноафриканската столица. Това е забавен начин да се придвижите на кратки разстояния, без да се притеснявате от местата за паркиране.

Забележителности на Йоханесбург

Йоханесбург не е типичната столица-мегаполис, но предлага много възможности със своя цветен и разнообразен културно-обществен живот. За да разберете по-лесно историята на града и Република Южна Африка, трябва да посетите музея на апартейда, който разказва със снимки, статии и филми възникването и разрушаването на политическата система, която преобръща живота на местните хора. Той е без вход и се издържа чрез дарения.

Площад „Нелсън Мандела“ ще познаете по фигурата на любимия южноафрикански президент, с която може да се снимате. На площада има също и фонтан, който е любима атракция на малките туристи.

Gold Reef City е увеселителният парк на Йоханесбург, построен върху стара мина за злато. Освен типичните атракциони, може да посетите и подземния тур, който разказва за добива на ценния метал.

Закритият пазар е мястото, където тече културният живот на Йози, както на галено е наричан града. Той е разделен на четири отделения, където се продават някои от най-качествените стоки в цяла Африка. Ресторанти, кафенета с джаз музика, галерии и книжарница допълват списъка с предложения за свободно време.

Полезна информация за летищата

София Йоханесбург

Популярни авиокомпании по маршрут София - Йоханесбург