Меню

Aeroflot полети от София до Казан

Покажи филтри

Казан

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Храмът на всички религии

  Може би единствен в света е Храмът на всички религии в Казан, чиито дизайн е дело на местни архитекти и художници. Приказният му цветен екстериор е вдъхновен от 16 различни религии, които могат да бъдат разпознати по съответните минарета и кубета.

 • Кулата Сююмбике

  Според легендата Иван Грозни искал да се ожени за татарската принцеса Сююмбике, а тя му обещала, че ще го направи, ако той изгради най-високата кула в града за нея. Така се появила 58-метровата кула, от която всъщност принцесата се хвърлила, за да избегне нежеланата от нея женитба.

 • Улица Бауман

  Това е една от най-старите улици в Казан, която е пешеходна и животът из нея не спира да кипи денем и нощем. Освен безбройните магазини, кафенета и барове, тя ще ви отведе до забележителности, като Камбанарията, църквата „Богоявление“ и емблематичният паметник на казанската котка.

Забележителности на Казан

Казан е взел името си от татарската дума за съд за готвене. Ако това ви се струва странно, трябва да разгледате на живо този интересен град, смесица между славянската и татарската култура, който е няколко стотин години по-стар от Москва.

Казанският Кремъл е единствената татарска крепост, оцеляла в Русия. Най-старинните части от нея са от 16-ти век, когато Иван Грозни е наредил центъра на града да се обгради от бели пясъчни стени с камъни. Към Кремъл спадат джамията Кул Шариф, Ермитажът и Татарският природонаучен музей.

Определено по-малко известен от славния Ермитаж на Санкт Петербург, този в Казан също заслужава вниманието на любителите на изкуството. Той се намира в бивш кадетски тренировъчен център и притежава елегантен интериор. Джамията Кул Шариф е построена през 16-ти век, като през онова време е била най-голямата в Европа. Иван Грозни я разрушава при завладяването на Татарстан, но през 90-те години на 20-ти век тя е възстановена и отново се отличава с белите си стени и сини минарета.

Казан изненадващо е топ дестинация за кулинарен туризъм. Пленителната смесица между руска и източна кухня ще ви накарат да се притесните за теглото си, докато сте там. Супи, млечни продукти и мезета, които са типични за руските трапези се редуват с апетитни десерти, напомнящи баклавите край Босфора. Музеят „Чак-чака“ е уникален и интересен с това, че представя бита и традициите на местното население в съчетание с демонстрации на приготвянето на някои ястия и тяхното дегустиране.

И това не е всичко, по време на Световното по футбол 2018, футболните фенове ще могат да посетят "Казан Арена". Един от най-новите стадиони, изграден специално заради домакинството на Русия. Изграждането на съоръжението отнема 3 години и 450 милиона долара. Стадионът разполага с най-големия външен екран в цяла Европа. 

Полезна информация за летищата

София Казан

Популярни авиокомпании по маршрут София - Казан