Меню

United Airlines полети от София до Лос Анджелис

Покажи филтри

Лос Анджелис

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Родео Драйв

  Родео Драйв е правилното място за всички шопинг маниаци. Водещи световни марки са представени с бутиците си на култовата улица. Дори пазаруването да не ви е цел, може да си представите за момент, че сте Джулия Робъртс във филма „Хубава жена“.

 • На гости на звездите

  Друга странна туристическа обиколка е турът сред именията на звездите. Местен хроникьор внимателно ви обяснява коя ограда или пощенска кутия, на коя звезда принадлежи, а ако имате късмет, може да си направите и далечно селфи с някого.

 • Обсерватория Грифит

  Повече от 80 години, обсерваторията на Лос Анджелис показва звездите и блещукащия ангелски град на своите посетители по волята на нейния основател г-н Грифит. Освен тази възможност, има много експонати, като махалото на Фуко и монетата на Тесла.

Забележителности на Лос Анджелис

Градът на ангелите е най-големият на западното американско крайбрежие. От години е събирателна точка на най-богатите и известни хора по света, както и стартова линия на редица таланти за мечтаната звездна кариера. Вековният кей „Санта Моника“ е любимо място за разходка и почивка на местните жители. Друго такова е крайбрежната улица Венис бийч – магазини, заведения, спортни съоръжения и детски площадки, правят алеята винаги цветна и препълнена.

Една от първите асоциации, с която Лос Анджелис се свързва е меката на киното – Холивуд. Прословутият надпис Hollywood стои на хълма Лий от 1923 г. Поставен е от агенция за недвижими имоти, но днес е неизменна част от пейзажа на града. Дължината на целия надпис е 110 метра. Всеки турист би искал да открие звездата на любимата си знаменитост на Алеята на славата. В наши дни тя включва повече от 2500 звезди и продължава да се разраства.

Находчивите филмови компании са открили още една бизнес ниша, от която се печели добре. Повечето от тях предлагат турове из снимачните площадки на любими телевизионни сериали и успешни филми. Лесно може да се озовете сред декорите на „Приятели“ или „Отчаяни съпруги“, докато ви разказват любопитни факти и забавни истории от процеса на заснемането им.

Лос Анджелис не е само кино, плаж и забавления. В града кипи богат културен живот и има редица музеи, за чието обикаляне ще ви трябва доста време. Задължително се спрете на Гети център. Тази мащабна галерия-музей е частна колекция от 50 000 произведения на изкуството, собственост на милиардера Жан Пол Гети, която е отворена безплатно за посещения. Намира се в сграда, приличаща на дворец, върху един от хълмовете покрай града, откъдето се разкрива красива гледка. До горната част на хълма може да се стигне с фуникуляр.

Полезна информация за летищата

София Лос Анджелис

Популярни авиокомпании по маршрут София - Лос Анджелис