Меню

Lufthansa полети от София до Лайпциг

Покажи филтри

Лайпциг

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Заведения

  Може би заради характера си на студентски град, Лайпциг разполага с множество кафенета, барове и бирарии. Освен бирата, си заслужава да опитате произведенията на местните пекари и хлебари.

 • Шопинг

  Най-големият търговски център на Лайпциг се намира до Централната гара и работи до 22:00 ч. В Стария град има най-много и изгодни магазини за сувенири. Доста посещавани са пазарите с местна продукция. Всяка събота до централния стадион се провежда такъв.

 • Събития

  Лайпциг е енергиен и иновативен град, в който всяка година се провеждат следните събития: Джазов фестивал, Панаир на книгата, Автомобилно изложение, Фиеста с балони, Празник на града, Фестивал на хумора и сатирата, Готически фестивал и фестивали, посветени на композиторите Бах и Менделсон.

Забележителности на Лайпциг

На по-малко от 200 км от Берлин, се намира на-големият град на Саксония – Лайпциг. Той често е наричан градът на музиката, защото с неговата история са свързани имената на велики композитори, като Менделсон, Вагнер, Моцарт, Бах и др.

Най-удобният и лесен начин да стихнете до Лайпциг е със самолет. Летище Лайпциг-Хале се намира само на 11 км северозападно от центъра на града. Освен това, Лайпциг е важен железопътен възел за Германия и от централната му гара тръгват редица влакове за цялата страна и континента. Системата на градския транспорт включва автобуси, трамваи и лека железница, която свързва предградията с централната част.

Повечето турове из града започват от площад „Маркт“ и сградата на старото кметство. В днешно време тя е превърната в Градски исторически музей. Една от най-известните къщи в града е домът на композитора Йохан Себастиан Бах, където са събрани архиви и предмети, свързани с живота му. Музеят е затворен само в понеделник. Църквата „Св. Томас“ е един от символите на града.

Ако обичате обиколките по музеите или случите на лошо време, то може да прекарате доста часове в музея „Граси“, намиращ се на „Йоанисплац“. Под покрива на красивата къща в стил арт деко, са разположени три музея: Етнологически, Музей на музикалните инструменти и Музей на изкуствата и занаятите. Други интересни музеи са: Музей на психиатрията, Аптечният музей, Музеят на облия ъгъл или Бившата щабквартира на Щази, който показва как в близкото минало тайните служби на Източна Германия са следели и контролирали хората.

Полезна информация за летищата

София Лайпциг

Популярни авиокомпании по маршрут София - Лайпциг