Меню

Ukraine International полети от София до Лвов

Покажи филтри

Лвов

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Валута: Гривня (UAH)

 • На кафе в мината

  Никой не би ви накарал на пиете кафе в истинска мина, но собствениците на заведението са се постарали да предадат това усещане – слизате в подземие, което е зле осветено, карат ви да си сложите предпазно облекло и ви поднасят пламтящо кафе.  

 • Забравените играчки

  Във вътрешен двор, заключен между улиците на един от най-старите квартали на Лвов – Стари пазар, се намира странна колекция от забравени играчки. Един от жителите на близките блокове оставя на видно място две забравени играчки и така се поставя началото на Двора на забравените детски играчки.

 • Най-голямата кръстословица

  Най-голямата кръстословица в света е изрисувана върху 30-метров жилищен блок в Лвов. Около 80 загадки са кръстосани върху уникалната стена, а отговорите им се виждат само през нощта, защото са изписани с флуоресцентна боя. 

Забележителности на Лвов

Ако искате да разберете защо Лвов е наричан културната столица на Украйна, то трябва да се разходите из Пазарния площад. Цветните и елегантни фасади на сградите наоколо ще ви накарат да се замислите, дали случайно не сте попаднали в някое италианско или френско градче. През уикендите сякаш целият град се събира там – в магазините, кафенетата и ресторантите. Уличните артисти и уроците по салса на улицата допълнително създават празнично настроение.

Часовниковата кула на кметството, което също се намира до Пазарния площад, предлага 360-градусова панорама на Стария град. За гледката обаче се заплаща входна такса.

Статуята на свободата в Лвов е сред най-интересните архитектурни забележителности на украинския град. Тя буквално е „кацнала“ върху кубето на Етнографския музей. За разлика от тази в Ню Йорк, „свободата“ там е изобразена в седнало положение с двама полуголи мъже от двете ѝ страни, но с характерните корона и факла. Местните жители закачливо я наричат „мързеланата“. 

Черният орел е най-старата аптека на Лвов, отворена през 1735 г. Днес в подземията ѝ е достъпен музей, разказващ историята на фармацията и нейното развитие. В 16 помещения, обзаведени на вид като антикварен магазин, ще се върнете назад във времето, когато болните са лекувани с еликсири и отвари.

Полезна информация за летищата

София Лвов

Популярни авиокомпании по маршрут София - Лвов