Меню

Lufthansa полети от София до Манчестър

Покажи филтри

Манчестър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Футбол

  Освен със своите два световноизвестни отбора – Юнайтед и Сити, Манчестър демонстрира своята любов към футбола и с невероятния Национален музей на футбола, който разказва славната история на Англия и всички нейни отбори в този спорт.

 • Музеи

  Едно от нещата, които преобърнаха преставите за Манчестър като сив и мрачен град, са именно забележителните му музеи. Сред задължителните за посещение са Градският музей, Научният и индустриален музей, Музеят на хората, Музеят на войната и Музеят на футбола.  

 • Отдих

  Манчестър разполага с няколко страхотни парка за разходка и отдих. Те са прекрасно място да се измъкнете от шума на града, да прекарате няколко часа с приятели, да разходите домашния любимец, да нахраните патиците и да послушате песента на птиците.  

Забележителности на Манчестър

Прогнозата за времето в една от местните радиостанции започва с „Времето в най-великия град на света“. И действително, както местните, така и новодошлите в Манчестър са уверени, че живеят в един наистина красив и впечатляващ град. Богатата смесица от история и култура се представя достойно в музеите, галериите и арт центровете, но онова, което прави Манчестър наистина забавен, е силно изразеният хедонизъм на местните, проявен в безкрайните възможности да се храните, пиете и танцувате в щастливо забвение.

Световно известен със своя легендарен футболен клуб и музикална сцена, от която тръгват групи като The Smiths и Oasis, този център на спорта и изкуството е изключително земен и гостоприемен. Така наречената „Северна столица“ е преодоляла индустриалния упадък и бомбардировките на Втората световна война, за да се превърне днес в един уверен и космополитен град с над два милиона население.

Сред топ атракциите на Манчестър са комплексът Lowry, включващ театри, галерии, ресторанти, кафета и сувенирни магазини, закритият пазар Affleck’s с безброй възможности за пазаруване, както и гей кварталът, известен като едно от първите места във Великобритания, посветени на гей, би- и транссексуалната култура.   

Полезна информация за летищата

София Манчестър

Популярни авиокомпании по маршрут София - Манчестър