Меню

Turkish Airlines полети от София до Маями

Покажи филтри

Маями

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Гратис транспорт

  За всички туристи, пристигнали без лично превозно средство, безплатният транспорт е като истински подарък. Малките туристически влакчета пътуват от центъра до няколко ключови точки в града.

 • Стрийт арт

  Графити изкуството някак естествено пасва на Маями. В квартала Wynwood могат да се видят много творби на анонимни артисти. Яркото изкуство на спрея пресъздава общественото мнение и модните течения директно върху сградите.

 • Звезден тур

  В Америка населението е буквално лудо по известните личности и подробностите около техния начин на живот. Много от популярните и богати американци имат имения в Маями. Това води до създаването на туристическа разходка сред имотите на знаменитостите срещу скромната сума от около 20 долара.

Забележителности на Маями

Маями е една от парти столиците на САЩ. Град, в който дори на Коледа е лято, а океанът е на една ръка разстояние винаги звучи привлекателно. Мултикултурализмът явно е заложен в Маями още при самото му формиране. Той е открит от жена –  Julia Tuttle и носи името на индианско племе, живяло в района до XVIII в. Испанският се говори толкова, колкото и английският, тъй като това е един от градовете с най-многобройно латино население.

Прословутият Маями Бийч е всъщност изкуствено създаден и периодично се досипва с пясък, защото океанът го поглъща. Саут Бийч или накратко Соби, е пулсиращото сърце на Маями. Емблематичният Ocean Drive със своята безкрайна редица от палми е само бегъл контур между водната шир и цветната архитектура. 800-те сгради, боядисани в различни цветове и построени в стил арт деко, са включени в Националния регистър на историческите места.

Маями е една от модните столици на САЩ. Ежегодно се провеждат Седмица на модата на Маями и Модната седмица на Мерцедес-Бенз, на която се представят водещите тенденции в банските костюми. Всеки месец в Маями се организират големи музикални, театрални или спортни събития, това го прави идеален за т. нар. активна почивка.

Кухнята в Маями е силно повлияна от кубинските емигранти, които пренасят най-вече страстта към силното кафе. Заради това, тя се нарича Floribian, като смесица между традиционните за щата Флорида ястия и кубинските нотки.

Полезна информация за летищата

София Маями

Популярни авиокомпании по маршрут София - Маями