Меню

Bulgaria Air полети от София до Монпелие

Покажи филтри

Монпелие

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Триумфалната арка

  Алеята Peyrol или Кралският площад Peyrol е този пътен участък, който води до Триумфалната арка на Монпелие. Романтичното здание напомня по-скоро замък и е предпочитано място за снимки.

 • Зоопаркът на Монпелие

  Рядко ще попаднете на подобна забележителност, която да е безплатна. Зоопаркът на Монпелие си има всичко - от лъвове и жирафи до редки жаби и птици. Единственият сектор, който се плаща е Амазонската джунгла.

 • Ботаническата градина

  В миналото Монпелие е бил известен като медицински център и много хора са отивали там, за да се лекуват. В Ботаническата градина се отглеждат редица билки, от които са се приготвяли лекарства. Днес тя е със свободен вход за посещение и идеална за сутрешна разходка.

Забележителности на Монпелие

Франция е голяма и всяко нейно кътче е само по себе си уникално. Такъв е и Монпелие, който е основан през 10 век, има си своя собствена Триумфална арка, Стар град, улици с модерна визия и идилични средиземноморски плажове.

Place de la Comеdie е централният площад на Монпелие, в близост до централната ЖП гара на града, лесно достъпен с трамвай и идеално място, от което да започнете с разходката си из френския град. В единия край на площада се намира внушителната сграда на Операта, както и много кокетни кафенета и сладкарници, типични за френския пейзаж. На другия край е разположен търговски център с водещи френски марки, а пред него е т.нар. Еспланада или малка градина с езерце. Също в района на площад се намира Музеят за изкуство на Фабра, който е най-важният обект за посещение от такъв тип. Около площада криволичат малки улици, водещи посетителите им към интересни за пазаруване места.

Кулите на внушителната катедралата „Сейнт Пиер“ будят страхопочитание със своите готически осанки. Това е най-важният храм в Монпелие, издигнат през 14 век, макар че е признат за катедрала едва през 16 век. Катедралата е свободна за посещение, а интериорът ѝ е толкова впечатляващ, колкото и външния й вид.

Монпелие има четири трамвайни линии, като последната спирка на трамвай № 3, ви отвежда до плажа на града. Там може да си наемете велосипеди, с които да се разходите по цялата брегова ивица или просто да се отдадете на слънчеви бани.

Полезна информация за летищата

София Монпелие

Популярни авиокомпании по маршрут София - Монпелие