Меню

Delta Airlines полети от София до Минеаполис

Покажи филтри

Минеаполис

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Градината на скулптурите

  Градината на скулптурите в Минеаполис се намира в Художествения център Уокър, където на фона на зеленината ще видите някои световно известни произведения, като „Лъжицата и черешата“.

 • Кметството

  Сградата на общината на Минеаполис е построена в края на 1880-те години. Тя се отличава със своята часовникова кула и статуята „Бащата на водите“.

 • Американско-шведският институт

  Тази интересна сграда е свидетелство за шведското наследство в региона. Построена е през 1929 г. от дъб, орех и махагон, шведско стъкло и скулптури, украсяващи таваните.

Забележителности на Минеаполис

Минеаполис е най-големият град в щата Минесота, САЩ. Заедно със Сейнт Пол са често наричани градове-близнаци, защото са разположени по река Мисисипи и образуват обща агломерация. Друго прозвище, с което Минеаполис е известен е „градът на езерата“, заради всички 24, които се намират в него. Той е възникнал от две мелници, построени на водопада „Св. Антоний“. Първоначално местността е била дом на индиански племена, които биват изселени. Името на града произлиза от индианската дума за вода “minne” и гръцката за град „полис“.

В мелницата „Уошбърн“ се намира музей, който представя традициите на града в производството на брашно. През 1880 г., когато е била построена, е била най-голямата за времето си. За съжаление сградата почти е изгоряла през 1991 г., но след това е възстановена и превърната в музей, който напомня за водещата роля на Минеаполис при производството на брашно между 1880 г. и 1903 г.

На югоизток от града, простиращ се по бреговете на Мисисипи, се намира паркът Minnehaha. Това градско съкровище е дом на водопадите Минехаха и е един от най-старите и най-популярни в града.

Градският институт по изкуствата съдържа огромна колекция от произведения от цял свят, включително на европейските художници Рембранд и Рубенс. Музеят на изкуството Фредерик Вайсман към университета на Минесота е архитектурният връх на града. Сградата впечатлява със своята трудно дефинираща се форма и конструкция от неръждаема стомана. Музеят се фокусира предимно върху американското изкуство от началото на 20-ти век до наши дни.

Полезна информация за летищата

София Минеаполис

Популярни авиокомпании по маршрут София - Минеаполис