Menu

Bulgaria Air loty z Sofii do Newcastle

Pokaż filtry

Newcastle

 • Informacje ogólne

  Język urzędowy: angielski
  Strefa czasowa: UTC+1 (lato), UTC+0 (zima)
  Waluta: Funt szterling (GBP)

 • Замъкът на Нюкасъл

  На север от най-известния мост Хай левъл бридж и по улица „Св. Никола“ се намира добре запазената нормандска крепост, наричан Нюкасъл. Тя датира още от 1080 г. и с нея се свързва основаването на града.

 • Старият град

  На изток от моста Тайн бридж е разположена най-старата част от Нюкасъл. Разходете се измежду средновековните улички и постройки, за да усетите автентичната атмосфера.

 • Шопинг

  Площад „Елдън“ и големият търговски комплекс около него са идеалното място за пазаруване. Сред малките улички има множество магазинчета на световни и местни марки, елегантни ресторанти, кафенета и антиквариати. 

Забележителности на Нюкасъл

Нюкасъл ъпон Тайн е икономическата и културна столица на североизточна Англия. През града минава река Тайн, а центърът му е изпълнен с много сгради във викториански стил. Някога пристанището на Нюкасъл е било известно, като главен разпределителен център за въглища, а днес разполага със зает пътнически терминал, спирка на круизни кораби.

Над река Тайн са построени седем моста, като някои от тях са били изключително иновативни като конструкции за времето си. Старият град е реновиран наскоро, затова повечето сгради изглеждат доста добре запазени. Значителна част от тях са превърнати в хотели, ресторанти, кафенета и магазини.

Интригуваща подземна забележителност за туристите е тунелът, минаващ под града, който навремето е бил използван също за пренос на въглища с вагони. Тунелът е наречен на името на кралица Виктория и днес по-голямата част от него е достъпна за посетители, заедно с водач.

Ако посещавате Нюкасъл с деца, задължително минете през центъра „Седемте приказки“. Той е украсен с изрисувани илюстрации, изобразяващи сцени от любими британски приказки за деца. Близо до тази забележителност се намира и Научният център със своите планетариум, образователен театър и интерактивни дисплеи. Нюкасъл предлага и доста варианти за любителите на изкуството. Бисквитената фабрика е най-голямата британска галерия за комерсиално изкуство, занаяти и дизайнерски изяви. Намира се в бивш склад във викториански стил и разполага с два популярни ресторанта.

Przydatne informacje o lotniskach

Sofia Newcastle

Popularne linie latające na trasie Sofia - Newcastle