Меню

Lufthansa полети от София до Нант

Покажи филтри

Нант

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Музеят на Жул Верн

  Смелият мечтател на френската литература има свой музей в Нант, помещаващ се в къща от XIX век. Той разказва за живота, творчеството на автора и оригиналните му идеи, надскочили времето си.

 • Хълмът на смешника

  Пюи ди Фю или Хълмът на смешника е един от най-големите и посещавани увеселителни паркова за малки и големи във Франция. Създаден през 70-те години на миналия век върху полуразрушен старинен замък, днес той се е разраснал до истинско селище, съчетаващо забавното с образователното.

 • Гнездото

  Разположен на 32-я етаж от небостъргача Tour Bretagne, бар Le Nid или Гнездото, предлага прекрасна панорамна гледка към централен Нант. Но това далеч не е всичко, с което се отличава. Целият интериор на заведението наподобява гнездо на щъркел.

Забележителности на Нант

Разположен на десния бряг на река Лоара, френският град Нант има репутация на един от градовете в страната с най-добро качество на живот. Това може би се дължи на многото паркове и зеленина, културния живот и младежкия дух на студентски град, който носи.

Със сигурност ще загубите представа за епохата, в която живеете, ако отделите достатъчно време на най-важната забележителност на Нант – Замъкът на херцозите на Бретан. Той е построен през далечната 1207 г. като резиденция на тогавашните управници, а днес функционира като исторически музей. Отвън дворцовият комплекс прилича на крепост със седем кули, достигащи височина от 500 метра, но вътрешната му страна е доста по-елегантна, създаваща усещането, че във всеки момент от някой прозорец ще се покаже приказен герой.

Друга, също толкова известна за Нант сграда, е готическата катедрала Св. св. Петър и Павел. Най-високата ѝ част достига 103 метра, а строежът ѝ е продължил малко повече от 4 века. Катедралата е отворена за посещение през всички дни от седмицата.

В центъра на Нант, между двата ръкава на река Лоара, има остров, където някога се е намирала корабостроителницата на града. Днес тя е превърната умело в причудлив увеселителен парк, посветен на машините и инженерната мисъл, в който сякаш фантазиите на велики умове като Леонардо да Винчи и Жул Верн оживяват. Паркът Машините на острова изобилства от огромни механични животни, които се движат и издават звуци. На най-голям интерес се радва слонът, превърнал се в нещо като съвременен символ на Нант. В парка ще откриете най-различни въртележки и люлки.

Полезна информация за летищата

София Нант

Популярни авиокомпании по маршрут София - Нант