Меню

Turkish Airlines полети от София до Ню Йорк

Покажи филтри

Ню Йорк

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Ню Йорк за един ден

  Най-вероятно един живот няма да ви стигне, за да обходите абсолютно целия Ню Йорк, имайки предвид, че трябва да работите и спите по 8 часа. Но в Куинс има умален и много подробен модел на града, наречен Панорама на Ню Йорк, който е с големина от 867 кв. м. Възможно е да осиновите обект по избор срещу сумата от 50 долара месечно. Макетът се актуализира детайлно и периодично.

 • Водна разходка

  Водната разходка с корабче около Манхатън е необичаен начин да разгледате някои от основните забележителности на Голямата ябълка. Виждат се Статуята на свободата, Бруклинският мост, сградата на ООН и други значими здания.

 • Музей за всеки

  Американският природонаучен музей е място, където спокойно може да прекарате цял ден. Експозициите му са увлекателно разпределени и аранжирани, така че да зарадват малки и големи, както и тези , които не са фенове на природните науки. Тиранозавърът Рекс е сред най-известните експонати.

Забележителности на Ню Йорк

Ню Йорк е „градът, който никога не спи“, „Голямата ябълка“, „бетонна джунгла“, финансова и модна столица от световна величина, Лейди Либърти, безкраен низ от огледални небостъргачи и също толкова безкрайни задръствания между тях – това са само част от асоциациите, които мегаполисът предизвиква на фона на емблематичната песен на Франк Синатра.

Едно от емблематичните места в Ню Йорк, което се снима често в американските филми е Сентрал парк. Там човек лесно може да изгуби цял ден, обикаляйки алеите между езерца, беседки и обитатели като катерици, птици и патици, които са привикнали към хората. Паркът е предпочитано място за групови кръжоци на открито и спортни мероприятия.

Друг незаменим символ на мегаполиса е Емпайър Стейт билдинг. Тайната зад магията на небостъргача се крие в това да се изкачите до 86-я му етаж вечер, когато от площадката му се виждат милиони светлини. Срещу допълнително заплащане, старовремски асансьор може да ви отведе до стъкления купол, който е на още по-голяма височина. Бонус към изживяването е, че там няма толкова много посетители.

Мястото, което буквално е залято от реклама целогодишно е Тайм скуеър. Хилядите светлини, знаци и надписи могат да зашеметят туристите, в случай че не са достатъчно съсредоточени върху това да не се изгубят сред тълпата от хора, която сякаш никога не стихва. Почитателите на театъра, операта и балета, трябва задължително да посетят някое представление на Бродуей.

Полезна информация за летищата

София Ню Йорк

Популярни авиокомпании по маршрут София - Ню Йорк