Меню

United Airlines полети от София до Орландо

Покажи филтри

Орландо

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Да превземем Космоса

  Когато сте в Орландо, може да разгледате комплексът на НАСА. Космическият център Кенеди се намира в Кейп Канаверъл, на източното крайбрежие на Флорида.

 • За всеки любител на автомобилите

  Недалеч от Орландо, на Daytona Beach, ще видите най-известните състезателни писти в света, като централата на НАСКАР – най-голямата състезателна организация в САЩ.

   

 • Восъчни двойници

  Орландо е дом на известния Музей на Мадам Тюсо. Там може да си направите редица селфита с любимите ви знаменитости.

Забележителности на Орландо

Орландо с кодово име „красивият град“ в САЩ е един от най-приветливите градове във Флорида. Всичко това, заради големия брой увеселителни паркове, включително и най-големият Дисниленд парк. Орландо е основан преди 130 години, но се превръща в магнит за туристите едва в началото на 20-ти век. Това е благодарение на големия брой тематични паркове, изникващи навсякъде и привличащи 60 млн. човека всяка година.

Символът на града е известният фонтан в средата на езерото Еола, заемащ централната част на живописния парк. Разположен е в най-стария квартал на града от 19-ти век, наречен Eola Heights. Улица Church, заобиколена от тухлени сгради е най-оживената част на града, пълна с най-добрите барове и ресторанти, в непосредствена близост до исторически сгради.

През 70-те години на 20-ти век, на 34 км от центъра на Орландо, е построен Светът на Уолт Дисни. Най-важното място за феновете на Мики Маус, Доналд Дък и Плуто, с емблематичния замък на Пепеляшка, извисяващ се над целия парк. Можете да прекарате страхотно времето си със семейството в Животинското кралство на Дисни или в Студиото, където пред вас ще се разкрие магията на анимацията и създаването на прочутите филми. Друг Дисни парк – Епкот, е посветен на технологичните иновации.

Почитателите на киното ще са във възторг от посещението на Universal Orlando Resort, където ще бъдат “транспортирани” в света на „Хари Потър“, „Шрек“, „Челюсти“, „Джурасик парк“, „То“ и други кино хитове. Не пропускайте да отделите време и на Водният свят на Орландо, включващ шоу с делфини, китове-убийци, моржове, тюлени. Други морски тематични паркове са Typhoon Lagoon и Blizzard Beach.

Полезна информация за летищата

София Орландо

Популярни авиокомпании по маршрут София - Орландо