Меню

United Airlines полети от София до Филаделфия

Покажи филтри

Филаделфия

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Разходка из града

  Много агенции предлагат организирани тематични турове из Филаделфия. Можете да избирате между: Гастрономичен тур, Тур, посветен на бащите-основатели или такъв, показващ уличните стенописи и изкуство, например.

 • Магическите градини

  През края на 60-те години на 20-ти век творецът Исая Загар се премества на South Street. Той започва да декорира сградите в съседство с красиви стъклени и керамични мозайки. Заради това, днес можем да се радваме на Магическите градини на Филаделфия.

 • Погледнете надолу

  Най-впечатляваща гледка към Филаделфия, ще намерите, ако се изкачите до най-високата наблюдателна платформа на Филаделфия. Намира се на 57-я етаж на небостъргача на улица Market Street.

Забележителности на Филаделфия

Въпреки, че европейските корени на Филаделфия се забелязват на всеки ъгъл, градът е пълен с най-разнообразни култури. За да се срещнете с всички тях, отидете на местния пазар, изобилстващ с деликатеси от цял свят. Филаделфия е един от първите големи градове в Америка, населен с европейци. Той е получил статут на град през 1701 г. Една от първите болници в колониална Америка е построена именно там и заслугата за това е на Бенджамин Франклин. Филаделфия е и първата столица на САЩ.

До средата на 19-ти век границите на града са включвали само неговия съвременен център. Точно там ще намерите и най-интересните сгради. Сградата на Кметството е построена в имперски стил, височината ѝ е 167 метра, има 20 асансьора и 4 часовника, всеки с диаметър от 8 метра. Наблизо се намира и Звънецът на свободата – символ на американската независимост. Ако сте там покрай Коледа, посетете център Мейси. На пръв поглед може да изглежда обикновен, но вътре се намира най-големият орган в света и често се провеждат концерти.

Малко на север от Стария град се намира Източният държавен затвор, открит през 1829 г. Сред стандартните, скромно обзаведени килии, ще видите и луксозната на Ал Капоне и останките от някогашната затворническа бръснарница. Далеч по-различен е музеят „Докосни ме“, изключително подходящ за деца. Там малките туристи могат да правят различни, вълнуващи неща от света на възрастните, като например да карат автобус, да пекат хляб, да строят къща с тухли и да се потопят в света на „Алиса в страната на чудесата“, без някой да им забранява каквото и да е.

Когато се разхождате из старата част на града, не пропускайте пазарът Reading Terminal. Някои от сергиите там стоят на едно и също място от първото му откриване през 1892 г. Задължително опитайте запеченият  сандвич на Диник - победител в класацията "Най-добър сандвич в Америка" на Travel Channel. Холандските места за хапване ще познаете по вкусните ябълкови кнедли, а в Miller’s Twist можете да си поръчате извара, които са ръчно изработени от амиши. Ако сте любител на сиренето, напазара предлагат различни видове, местно производство.

Полезна информация за летищата

София Филаделфия

Популярни авиокомпании по маршрут София - Филаделфия