Меню

United Airlines полети от София до Сиатъл

Покажи филтри

Сиатъл

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Компютърът от миналото до сега

  Друг чудноват и също толкова интересен музей е този на компютъра. В него ще видите работещи примери за компютри и устройства от 1950-те години до наши дни, които ще ви припомнят колко бързо са се развили технологиите.

 • Подземията на Сиатъл

  Организирани турове ще ви разведат из някогашните централни улици на Сиатъл от 19-ти век. Под площад Pioneer е разположена мрежата от улици, която остава под новия облик награда, построен след големия пожар през 1889 г.

 • Време за шоколадова история

  За да възнаградите малките послушните туристи, ако пътувате с деца или да задоволите любовта си към шоколада, посетете разходката из местната шоколадова фабрика. Освен, че ще видите как се приготвя популярния десерт, ще си вземете безплатни мостри и дори може да ви позволят сами да направите някое блокче.

Забележителности на Сиатъл

Заобиколен от вода и планини, вечно зелени гори и големи паркове, Сиатъл е едно прекрасно, свежо кътче от САЩ. Вероятно първото нещо, с което асоциирате града е страхотната Space Needle (Космическа игла), която е емблематичната кула-наблюдателница на Сиатъл. Тя е построена през 1962 г. по повод международно изложение и до сега е привлякла милиони посетители. Общата тежест на конструкцията е 9550 тона и е създадена с цел да издържи всякакви климатични промени и земетресение до 9,1 по Рихтер. Посетителите могат да използват асансьор, който ще ги изстреля до върха ѝ за 41 секунди.

Друго също толкова популярно място в Сиатъл е общественият пазар Пайк, който е сред най-старите в САЩ. Той има интересно оформление, като основното му първо ниво се намира на върха на стръмен хълм, а всички останали по-надолу. Там освен традиционните фермерски продукти, може да намерите и доста странни и редки артикули – антики, комикси, занаятчийски произведения, бижута и други.

Музеят на поп културата привлича вниманието с нетипичната си лъскава и цветна фасада. В него феновете на културните поп явления през последните няколко десетилетия, ще се забавляват истински. Музикални стаи в различни стилове или такива посветени на Междузвездни войни например, няма да оставят никого отегчен.

Аквариумът на Сиатъл включва шест различни изложбени отдела: „Прозорец към водите на Вашингтон“, „Подводен купол“, „Живот на ръба“, „Птици и брегове“, „Тихоокеански коралов риф“ и „Морски бозайници“. Децата също ще го харесат, защото могат да докоснат морска звезда, да наблюдават как се храни октопод и други подобни активности.

Полезна информация за летищата

София Сиатъл

Популярни авиокомпании по маршрут София - Сиатъл