Меню

American Airlines полети от София до Сан Франциско

Покажи филтри

Сан Франциско

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Улица Ломбард

  Може би една от най-известните улици по света – „Ломбард“, се отличава със своите стръмни завои и цветни лехи отстрани, които я превръщат в истинска фотографска находка.
   

 • Free Love Tour

  Сан Франциско придобива световна слава с хипи движението си. Днес се организират тематични турове, които с песни и китара разказват за Лятото на любовта през 1967 г., оказало революционен културен ефект. Туровете се провеждат от доброволци в квартала Haight-Ashbury. 

 • Романтичен залез

  Вечерният круиз Hornblower е очарователен начин да завършите деня си. Ястията се поднасят на фона на непрекъснато променящите се нюанси на небето и бреговата линия. Отпуснете се на палубата, насладете на пейзажа или се присъединете към дансинга под съпровода на живия оркестър.

Забележителности на Сан Франциско

Ако някога попаднете насред едно от артистичните кътчета на Калифорния, а именно Сан Франциско, със сигурност най-напред ще искате да видите прочутия мост Golden gate. Това е най-фотографираният (или "инстаграмван" на съвременен език) висящ мост в света. Грандиозният му арт деко архитектурен стил изглежда колоритен, облян в оранжево-червен цвят, избран за да се вижда в мъглата. Самият мост разполага с шест пътни платна за движение. 

От моста се открива чудесна гледка към затвора Алкатраз, където е лежал прочутият мафиотски бос Ал Капоне, както и други престъпници. Днес зданието функционира като музей, който си струва да посетите. Друг известен символ на града и негова най-висока сграда е небостъргачът Пирамидата със своите 260 метра.

Парковете на Сан Франциско са невероятни и ако имате малко свободно време, използвайте го, за да се разходите из част от тях. Малко известен факт е, че Голдън Гейт парк е по-голям дори и от нюйоркския Сентрал парк. Към него спада и ботаническата градина на Сан Франциско. Националният парк Президио често е подценяван от туристите на фона на останалите забележителности, но е чудесен вариант за следобеден пикник. За целта там има ливада с обособени места и павилиони, предлагащи храна.

Като всеки по-голям град в САЩ, Сан Франциско е истинска културна вихрушка. Ако ви домъчнее за европейската атмосфера, отправете се към италианския квартал Норт Бийч. Там има безброй пицарии, тратории и джелатерии, които ще ви предразположат да си хапнете добре. Освен това навсякъде ще чуете италианска реч, което допълнително ще подсили чаровната атмосфера на района. 

Местният Чайнатаун е третият по големина в САЩ и със сигурност би ви се сторил интересен. Пагодата на мира е най-голямата забележителност на Японския квартал, който също може да посетите, ако обичате далекоизточната култура. Сравнително близо до китайския и италианския квартал се намира търговски комплекс Пиер 39, разположен около Кей 39. Там са събрани всякакви заведения и ресторанти, но най-голямата атракция е сборният пункт на калифорнийските морски лъвове, които постоянно привличат посетители.

Полезна информация за летищата

София Сан Франциско

Популярни авиокомпании по маршрут София - Сан Франциско