Меню

Singapore Airlines полети от София до Хо Ши Мин

Покажи филтри

Хо Ши Мин

 • Обща информация

  Официален език: Виетнамски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Донг (VND)

 • Речен круиз Бонзай

  Тъй като главната река, преминаваща през Хо Ши Мин е доста замърсена, по-малката Бонзай е подходяща за речен круиз. Позволете си да гледате залеза над града, докато вечеряте в лодка от 19-ти век.

 • Свежа бира

  Фреш барове са нещо типично за уличния живот в западния свят, но бира барът е нещо характерен за Хо Ши Мин. Разнообразието от микропивоварни в града се усеща на всеки ъгъл. 

 • Предизвикай вкуса си

  Ферментирали патешки яйца, вино от скорпионов сок, пържена змиорка – това са само част от типичните виетнамски ястия, от които ще ви се изправят косите. По-добре поискайте препоръка от мястото, в което сте отседнали относно традиционната кухня.

Забележителности на Хо Ши Мин

Хо Ши Мин е най-големият град и културен център на Виетнам. Местното население все още има навика да го нарича със старото му име – Сайгон, което е носил до 1975 г. Като типичен азиатски мегаполис, Хо Ши Мин е прашен, претъпкан и често изненадва неприятно посетителите си със задръствания. Затова уважавана форма на придвижване са мотоциклетите „хе от“. С тях лесно ще се вмъквате между многото превозни средства и ще разгледате града. А в Хо Ши Мин пейзажът е изключително колоритен – пазари, открити кафенета, масажни клиники, предлагащи акупунктура, дървени павилиони за продажба на подправки и ръчно изработени сувенири. Но древните погоди, ниските постройки и самобитните сцени имат и своя контраст в лицето на небостъргачите, луксозните хотели и лъскави ресторанти, които изникват след икономическия бум на града.

Пазарът Бин Тей е конструиран от французите през 1880-те години. Разположен е в центъра на китайския квартал на Хо Ши Мин. Отворен е всеки ден между 08:00 и 17:00 ч. и предлага богато разнообразие от плодове, зеленчуци, месо и морски продукти от всички области на Виетнам, текстил, домашни съдове и други продукти.

Музеят на военните останки е интересен обект, отразяващ 30-годишната война между САЩ и Виетнам. В двора на музея има добре запазени танкове, самолети и други военни машини, а в самата сграда се съхраняват редица документи и артефакти. 

Полезна информация за летищата

София Хо Ши Мин

Популярни авиокомпании по маршрут София - Хо Ши Мин