Меню

Aeroflot полети от София до Екатеринбург

Покажи филтри

Екатеринбург

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +5
  Валута: Рубла (RUB)

 • Клавиатура за желания

  Покрай река Исет се намира изненадващия паметник на компютърната клавиатура. Всички клавиши са създадени от камък и подредени, така че да създадат огромна клавиатура. Според местните, трябва да си намислите желания и да го „наберете“ с крака, след което да скочите на „enter бутона“, за да се сбъдне.

 • Домът на Кирилов

  Недалеч от Екатеринбург, в село Канара, се намира приказната къща на Кирилов. Богато украсена с мотиви от детски приказки и съветски символи, тя прилича на шарена изрезка от книга.

 • Лобното място на Романови

  В Екатеринбург е изпълнена екзекуцията на последното руско царско семейство. Заради това днес там може да посетите църква и манастир, създадени в тяхна чест.

Забележителности на Екатеринбург

Възникнал, заради треската по златно находище, Екатеринбург се оформя като град през 18-ти век. Той се свързва с печалния край на последното царско семейство Романови и други политически игри. Столицата на Уралския окръг е енергичен и променящ се град.

Сградата на Държавната опера и балет на Екатеринбург е една от най-представителните в града. Бароковият екстериор ви кани да гледате класически и модерни опера и балет. Най-богато украсена и забележителна е резиденцията Севастянов. В нея отсядат президентът и вицепрезидентът на страната. В сърцето на Екатеринбург е разположен язовира на река Исет, който е идеално място за почивка по време на пешеходен тур из града. Градините със своите беседки ще ви примамят към чай на открито.

Разхождайки се из Екатеринбург, ще забележите интересни паметници. Един от тях е на Александър Попов, за когото руснаците твърдят, че е изобретил радиото, вместо италианеца Маркони. Паметникът на „Бийтълс“, който всъщност очертава контурите на легендарната банда върху тухлена стена, е свързан с миналото, когато западният стил музика е бил забранен.

Характерен за региона е Музеят на историята на каменодобива и ювелирното изкуство, защото Урал е областта в Русия, от където се добиват най-много скъпоценни камъни и минерали. Друг интересен музей е този на Военното оборудване, където е изложена колекция от винтидж и ретро военни експонати.

Полезна информация за летищата

София Екатеринбург

Популярни авиокомпании по маршрут София - Екатеринбург