Меню

Търсене на полети от Андора до Кувейт

Покажи филтри

Кувейт

 • Кувейт сити
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Динар (KWD)

 • Зеленият остров на Кувейт

  Това ваканционно селище е всъщност изкуствено създаден остров, близо до крайбрежието с площ от 785 000 кв. м. Всички скали и пясък са внесени от чужбина, а зеленината на храстите и останалите растения, ще ви накара да забравите къде се намирате.

 • Къщата на огледалата

  Домът-произведение на изкуството е бил собственост на прочут кувейтски артист, който украсява интериора и екстериора с начупени стъкла. Огледала с обща маса от около 75 тона са били използвани за цялата къща.

 • Министерски антики

  Музеят Tareq Rajab съхранява частната колекция от антики на министър-председателя на Кувейт Tareq Sayed Rajab и неговата съпруга Jehan Wellborne. Тя съдържа ислямско изкуство, произведения на изкуството от метал, стъкло и керамика, сребърни и златни бижута, костюми, ръкописи, перли, музикални инструменти и други.

Забележителности на Кувейт

Кувейт излъчва очарованието на арабска приказка и затова пътешествениците се влюбват в тази дестинация, но там ще откриете доста повече от изисканите хотели и ресторанти. Кулите Кувейт се намират близо до арабския залив в района Sharq. Това са две по-големи и една по-малка кули, построени през 1979 г., а днес една от най-известните месни забележителности. Кулата на свободата е символ на освобождението на Кувейт след 7-те месеца окупация от Ирак по време на войната в залива. Тя е петата по височина телекомуникационна кула в света, а със своите 372 метра надминава с 40 метра Айфеловата кула.

Кувейт се гордее със своята 499-метрова крайбрежна ивица, предлагаща страхотни плажове, които са идеално място за почивка със своите заведения и клубове. Зимният сезон може да се превърне в безгрижно плажно ежедневие, ако изберете полет до Кувейт. Плажът Al Kout се счита за най-добрия - чистият пясък, лазурните води, обособени места за барбекю, заведения за хапване, танцуващ фонтан. Намира се в местността Fahheel, на 35-40 мин. от центъра на града. Когато посещавате тамошните плажове обаче, трябва да спазвате местните традиции и да не се появявате по бикини и други модели изрязани бански. През уикендите Al Kout е доста претъпкан, затова ви препоръчваме тогава да го избягвате.

Пристанището Dhow все още пази старите ветроходни кораби и други плавателни съдове, използвани в миналото за риболов и гмуркане за перли в морето. Посетителите могат да се качат на кораба Fateh El-kheir („носещ щастие“), който е най-големият запазен старинен кораб. Намира се в Научния комплекс към района Ал-Ард.