Меню

Търсене на полети от Андора до Френска Полинезия

Покажи филтри

Френска Полинезия

 • Папеете
 • Бора Бора
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC -10
  Валута: CFP франк (XPF)

 • Пазарът Ла Марш

  Когато дойде време за подаръци и сувенири, определено трябва да посетите пазара Ла Марш, който е отворен всеки ден от 06:00 ч. сутринта до 18:00 ч. вечерта. Перлите и бижутата, направени с тях си остава запазена марка на Таити, но се препоръчва да се закупуват само от специално сертифицирани магазини.

 • Транспорт

  Основните забележителности могат спокойно да се разгледат пеша, защото са разположени на близко разстояние. Доста хора се придвижват с велосипеди, които може да наемете. Основен транспорт е автобусният, но трябва да се отбележи, че в Папеете няма спирки. Всеки може да спре шофьора, когато пожелае спрямо движението.

 • Време за плаж

  Все пак Таити се свързва основна с идиличната картина от бели плажове, прозрачни тюркоазени води и малки сламени къщички насред тях. Ще откриете точно това там, но имайте предвид силното слънце, отразявано от кристалните води и не забравяйте високия фактор слънцезащитни продукти.

Забележителности на Папеете

Папеете е един от най-старите градове във Френска Полинезия и административен център на Таити. Централната част на града е площад „Тоата“, където се провеждат всички важни културни мероприятия, концерти и представления. Наблизо се намират и институционални сгради, като Двореца на президента. Главната търговска улица „Сентре Вайма“ ще ви разведе из разнообразни магазини и сергии, докато стигнете до катедралата Нотр Дам Папеете, построена през 1875 г. – друга основна забележителност на столицата.

Градът има няколко ботанически градини, най-посещаваните сред които са Mataoa и „Харисън Смит“. Сред музеите, които си заслужават са Музеят на Таити, Океанският музей и Музейният център „Таитянска перла“, който посреща и представя различни международни изложби и колекции.

Както на повечето подобни места, кухнята определено е разнообразна и предизвикваща сетивата. Азиатски и френски рецепти се смесват с екзотични плодове и подправки, свежа риба и морски дарове, за да ви предоставят интересно кулинарно преживяване. Ако пък не останете очаровани, ще намерите и по-интернационален вариант за хапване, като италиански ресторант например.

Най-натовареният туристически сезон в Папеете е по време на местните празници и фестивали през втората половина на месец юни. Фестивалът Хеиба трае две седмици и е посветен на традиционен таитянски танц. Най-добрите танцови групи вземат участие и изпълват улиците на града. Паралелно с това се провеждат спортни състезания, културни и гастрономически изпълнения. Друг празник, който също се отбелязва доста пъстро е Международният ден на туризма през месец септември.