Меню

Търсене на полети от Ангила до Обединени Арабски Емирства/ ОАЕ

Покажи филтри

Обединени Арабски Емирства/ ОАЕ

  • Дубай
  • Абу Даби
Забележителности на Дубай

Дубай е място, където човекът е реализирал доскоро немислими идеи. Тук световните рекорди изобилстват – най-високата сграда в света Бурж Халифа (феноменалните 829.5 м), най-големият МОЛ – Дубай МОЛ, най-големият фонтан, най-луксозният хотел – Бурж Ал Араб, най-големият изкуствен остров, най-скоростният асансьор и още много най-най. Като цяло инфраструктурата е забележителна сама по себе си, а настоящите и бъдещи проекти ще превърнат града в още по-свръхмодерно място – съвсем наскоро Дубай стартира грандиозен строителен проект, който се очаква да надхвърли височината на досегашния световен първенец – Бурж Халифа точно с един метър.

Изкуствените палмови острови са забележителни, както погледнати отгоре, така и като място за разходка. Голф игрищата никнат като гъби, стремейки се да угодят на по-богатите туристи, а редица увеселителни паркове очакват семействата и любителите на екстремни емоции. И ако си мислите, че карането на ски на 45 градусова жега е оксиморон, то вижте една от най-големите ски писти в света Ski Dubai.

Плажовете на Дубай са оживени, пулсиращи в игри, пикници и всякакви водни спортове. И докато небрежно събирате тен под жарките слънчеви лъчи в компанията на разхладителен коктейл, не забравяйте, че горнището е абсолютно задължително, а прашките не са препоръчителни.

Сафари в пустинята и бедуински лагер са задължителна атракция при посещение на Дубай. А изумителният Абу Даби е само на един час път с кола.