Меню

Търсене на полети от Ангила до Индия

Покажи филтри

Индия

 • Ню Делхи
 • Мумбай
 • Кочи
 • Панаджи
 • Варанаси
 • Колката
 • Обща информация

  Официален език: Хинди, английски
  Часова зона: UTC +5.5
  Валута: Индийска рупия (INR)

 • Гробницата на Хумаюн

  Гробницата на монголския владетел е сред най-впечатляващите сгради в Ню Делхи. Тя е проектирана от персийски архитект и е построена през 16-ти век. Входът за нея е сравнително по-скъп от останалите забележителности.

 • Храна на крак

  Според някои, уличната храна в Ню Делхи може да е риск печели-риск губи, но като цяло е много вкусна и достъпна. Улица „Колкота“ и „Улицата на храната“ са двете дестинации, предлагащи разнообразие от продавачи на кулинарни изкушения.

 • Арката на Индия

  Този представителен паметник е с височина 42 метра, построен през 1931 г. в Ню Делхи. Чрез него се отдава чест на индийските войници, загинали във войните. Под арката се поддържа вечен огън в памет на войните.

Забележителности на Ню Делхи

Както подобава за столица на пъстра Индия, Ню Делхи е огромен град със зашеметяваща история, култура и начин на живот. Основно е разделен на три района – Стар, Нов и Южен Делхи. Удобен начин за придвижване из този мегаполис е градското метро, защото е сравнително ново, чисто и редовно. Освен това, картата за метрото или билетите за 1-3 дни излизат изгодно.

Сред най-разпознаваемите забележителности на Делхи или по-точно Южен Делхи, е бахайският храм „Лотос“. Той изобразява свещеното цвете с 27 листа, построени от мрамор. Тъй като философията на бахайската вяра е отворена към заинтересованите, всеки може да посети храма, независимо от вярата си. Около храма има добре поддържани градини, които трябва да прекосите, а преди да влезете, задължително събувате обувките си и ги оставяте в специална стая за съхранение. На 15 минути от „Лотос“ се намира друг интересен храм – този на последователите на Кришна, който също е със свободен достъп. Понеже Индия е толерантна към всякакви религии, само в Ню Делхи има стотици храмове, които удивляват със своята история и архитектура.

Пазарите на Делхи са местно явление, което не на всеки ще се хареса, заради феерията от шумове, цветове, миризми и хора, граничеща с хаос. Но все пак трябва да се опита. Сред най-посещаваните пазари са: Чанди Чаук, Чаури Базар и Пазарът на подправките в Стария Делхи. По-безопасен, спокоен и чист вариант е пазарът Dilli Haat, който е замислен като подреден търговски площад със сергии на открито. Това е подходящо място за опитване на индийска храна и пазаруване на сувенири. Главният пазар се намира точно до ЖП гарата на Ню Делхи, където има и изгодни места за отсядане.