Меню

Търсене на полети от Ангила до Нова Каледония

Покажи филтри

Нова Каледония

 • Нумеа
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC +11
  Валута: CFP франк (XPF)

 • Разходка из центъра на Нумеа

  Столицата на Нова Каледония често е включена в програмата на круизните кораби. Ако сте направили вече подобна резервация, ще имате няколко часа за разходка. Не пропускайте шапката, слънчевите очила и слънцезащитния лосион, защото те са спасители във влажния и горещ климат. Обърнете внимание на уличното графити изкуство, сградите в колониален стил и местните пазари.

 • Лимоненият залив

  Това е може би най-френската част на Нумеа, напомняща Лазурния бряг. Грациозно подредените палми, крайбрежната улица и малките магазинчета и кафенета създават ваканционно настроение само от пръв поглед.

 • Културен център Тжибуа

  Това е уникална забележителност, която си заслужава да посетите не само, защото ще научите повече за бита и културата на коренното население, но и ще се удивите от пост-модерната архитектура на самата сграда, която е творение на италиански проектант, работил в Лондон и други световни столици.

Забележителности на Нумеа

Нова Каледония може да звучи като земя с измислено име от някоя книга с приказки за деца, но всъщност си е съвсем реална и достъпна дестинация, която се намира само на едни самолетни билети разстояние. Тихоокеанският остров е задморска територия на Франция, отличаваща се с вълнуваща история, културен микс, спиращи дъха гледки, и изключително вкусна храна.

Островът е открит от Капитан Кук през 1774 г. и преминава под френско управление по времето на Наполеон. Първоначално е използван за екстрадиране на престъпници, но след откриването на никелови находища доста французи мигрират там. Смесицата между френската и местната култура, заедно с виетнамското и индонезийското влияние наистина създават незабравима атмосфера, усещаща се още на летище Нумеа.

Всеки почитател на активната почивка трябва да изкачи връх Дор, който е висок 780 м и разкрива невероятна панорама към главния град на острова. В случай, че се решите на това предизвикателство, вземете със себе си храна и вода, защото няма от къде да се сдобиете с такива по време на 4-часовото изкачване.

Ако изобщо може да се каже, че нещо хубаво е произтекло от Втората Световна война, то това е икономическият подем на острова. През този период се инвестира в неговата инфраструктура, местното население придобива френски граждански статут, честите пътувания на войниците от Нова Гвинея до Стария континент донасят редица технически нововъведения. За да се убедите, посетете Музеят на Втората Световна война.